Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb bajnokság folytatásáról döntöttek – HIVATALOS

Az MLS szerdai bejelentését követően a minap újabb Észak-amerikai bajnokság folytatásáról döntöttek, és hamarosan Mexikóban is újraindulhat a küzdelem a kényszerszünet után…

A csütörtöki napon a helyi szövetség döntése értelmében elhatározták, hogy a mexikói bajnokság aktuális szakasza július 24-én kezdetét veszi zárt kapus mérkőzések mellett. Enrique Bonilla, a liga elnöke bejelentette, hogy megegyezett a klubtulajdonosokkal a biztonsági intézkedésekről, arról, miként korlátozzák a játékosok egymás közötti érintkezését és találkozását a szurkolókkal, így minden akadály elhárult a folytatás elől.

A 2020-as szezon mostani szakasza (Apertura) a tervek szerint decemberig befejeződött, azok után, hogy az előző szakaszt (Apertura) a járvány miatt március 22-én félbeszakították és nem hirdettek győztest.
Mexikóban a koronavírus-járvány igencsak súlyosan károkat okozott, hiszen a világon a hetedik legtöbb halálos áldozatot követelte az országban a betegség, a legutóbbi adatok szerint már csaknem 16 ezren hunytak el a járványban. A vírus továbbra sem múlt el teljesen, de talán azon a kontinensen is szép lassan elkezdődik a javulás, és újraindulhat a megszokott élet.