Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lloris véleménye a Spurs idei szezonjáról!

A tavalyi idényhez képest a Spurs alaposan alulteljesít. A gárda kapusa, Hugo Lloris szerint az idei gyengébb forma okát épp a tavalyi remeklésben kell keresni.

Kiváló idényt futott a Tottenham együttese egy évvel ezelőtt. A bajnokságban a 4. helyen végeztek, míg a Bajnokok Ligájában a döntőig jutottak, ahol a Liverpool múlta felül őket 2-0-ra. Az idei szezon viszont messze van ettől a teljesítménytől, hiszen a Spurs a BL-ben a legjobb 16 között búcsúzott az RB Leipzig ellen 4-0-ás összesítéssel, míg a bajnokságban voltak a 14. helyen is novemberben. Ekkor a korábbi sikeredző, Mauricio Pochettino helyét José Mourinho vette át, akivel ugyan nem tért vissza korábbi formájához a klub, de sikerült felkapaszkodni a 7. pozicíóba és van még esélyük a top4-be kerülni.

A gárda csapatkapitánya, Hugo Lloris szerint a tavalyi remeklés nagy áldozatokat követelelt és hatással volt az idei teljesítményükre:

A tavalyi idényben nagyon jól teljesítettünk a BL-ben, viszont a szezon utolsó meccsein már a térdünkön jártunk. Úgy vélem nem tudtuk teljesen kipihenni ezt a nagyon nehéz időszakot. Ezen kívül számos sérülés is sújtott minket. Én például 3 hónapra kidőltem, de Kane és Son is sok probémával bajlódott. Valamilyen szinten nekünk jót tett ez a szünet a nagy hajrá előtt. Tudtunk kicsit pihenni és Kane is vissza tudott térni a sérüléséből. Ő is teljes mértékben készen áll a folytatásra, vele pedig sokkal több esélyünk van elérni a céljainkat.

A Tottenham jelenleg a 8. helyen áll a Premier Leagueben, 29 forduló után 41 pontot gyűjtve. A 4. pozícióban álló Chelsea együttesétől 7 egységnyire vannak lemaradva, ám a BL indulók helyzetét befolyásolhatja, hogy milyen ítélet születik majd a Manchester City ügyében. Amennyiben kizárják a Polgárokat, akkor az 5. hely is elég lehet a BL-hez. Ez jelenleg 4 pontnyira van a Spurstől.