Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Nyert a Bayern, ezzel megvan a 30. bajnoki cím! – videóval

Annak tudatában lépett pályára a Bayern München, hogy egy győzelemmel bebiztosítja sorozatban 8. összességében pedig 30. bajnoki címét. Ezt a Werder Bremen otthonában egy küzdelmes meccsen sikerült is végrehajtani.

Bátran kezdte a találkozót a Werder, az első 20 percben többször is eljutottak lövésig, ám nem tudtak Neueren kifogni. Innentől kezdve viszont a müncheni csapat a kezébe vette az irányítást. Az első komoly helyzet a Bayerntől a 24. percben érkezett, amikor Müller beadását Coman fejelte kapu mellé. A szakadó eső és a Werder stabil védekezése igencsak megnehezítette a bajorok dolgát, akik ugyan végig irányították a játékot az első félidőben, de mégis kevés helyzetet tudtak kidolgozni. A 43. percben aztán megszerezte a vezetést a Bayern. Boateng indítását kaparintotta meg Lewandowski és a hálóba továbbította a labdát, 0-1!

A második játékrész ugyanúgy folytatódott, ahogy az első véget ért. Az 55. minutumban ismét betalált Lewandowski, ám ezt a gólt les miatt érvénytelenítette a játékvezető. 5 perccel később már érvényes találatot szerezhetett volna a lengyel csatár, de Müller beadását Pavlenka kapuja mellé fejelte. A hazaiak mestere, Florian Kohfeldt hiába próbált cserékkel életet lehelni a támadójátékba, sokszor a félpályán sem tudott átjuni a Werder. A 79. percben aztán nagy lehetőséget kapott a brémai alakulat. Daviesnek egy erősen kétséges szituációban felmutatta a második sárgát is Osmers játékvezető, így az utolsó szűk 15 percet emberelőnyben játszhatta le a hazai gárda. Ezt követően szinte azonnal eldönthette volna a meccset a Bayern, Coman szólóját viszont bravúrral tudta hárítani Pavlenka. A mérkőzés utolsó perceire minden támadóját felküldte a pályára Kohfeldt mester és a 90. minutumban majdnem össze is jött az egyenlítés Sargent csúsztatása után, ám  Neuer hatalmas bravúrral hárítani tudott. Ezt követően a Bayern lemenedzselte a hátralévő időt és ezzel bebiztosítta újabb bajnoki címét!

Werder Bremen – Bayern München 0-1 (0-1)
Helyszín: Weserstadion Vezette: Harm Osmers
Gólszerző: – ill. Lewandowski (43.)
Sárga: M. Eggestein (56.), Langkamp (88.) ill. Davies (19., 79.), Kimmich (89.)
Kiállítás: – ill. Davies (79.)

Werder Bremen: Pavlenka – Moisander, Vogt (Langkamp 46.), Veljkovic (Pizarro 88.) – Friedl, M. Eggestein, Klaassen (Füllkrug 84.), Gebre Selassie – Bittencourt (Bartels 62.), Osako, Rashica (Sargent 62.) Vezetőedző: Florian Kohfeldt

Bayern München: Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Goretzka, Kimmich, Gnabry (Hernández 82.), Müller, Coman – Lewandowski Vezetőedző: Hans Flick

A mérkőzés összefoglalója:

A 32. forduló eredményei és további programja:

Kedd:
B. Mönchengladbach 3-0 Wolfsburg
Freiburg 2–1 Hertha Berlin
Union Berlin 1–0 Paderborn

Szerda:
18:30 Eintracht Frankfurt – Schalke (Tv: Sport 1)
20:30 Augsburg – Hoffenheim
20:30 Borussia Dortmund – Mainz
20:30 Bayer Leverkusen – Köln
20:30 RB Leipzig – Düsseldorf (Tv: Sport 2)

 

A bajnokság aktuális állása: