Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagy bajban a korábbi német bajnok csapat!

Egyre növekvő adósságainak kezelése érdekében, csődvédelmet kért a négyszeres német bajnok 1. FC Kaiserslautern.

A jelenleg harmadosztályban szerepelő klub már a koronavírus miatt elrendelt szünet előtt is pénzügyi gondokkal küzdött. Most megjelent közleménye szerint, a koronavírus-járvány akadályozza a tárgyalásokat a potenciális befektetőkkel, ráadásul a zárt kapus mérkőzések miatt jelentősen csökkentek a bevételek, így az adósságállományuk tovább nőtt.

A Kaiserslautern négyszer tudta megnyerni a német bajnokságot (Bundesliga), legutóbb 1998-ban, újonccsapatként. Az akkori csapatban már ott volt a mindössze 22 éves Michael Ballack, de tagja volt a csapatnak Szűcs Lajos és Hrutka János is. A csapat edzője az az Otto Rehhagel volt, aki későbbi görög Eb-csoda sikerkovácsa is volt.
A csapat 2006-ban kiesett a Bundesligából. 2009-től újra első osztályúak lehettek, de 2012 óta már nem szerepeltek a Bundesligában, sőt tavaly a másodosztályból is kiestek.

A közlemény szerint a csődvédelem lehetővé teszi az üzleti tevékenység átalakítását és a csapat további fenntartását. A futballisták már a múlt hónapban elfogadták a bércsökkentéseket.