Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Menekülőben a Paks

A kiesés elől menekülő Paks, a már biztos kieső Kaposvárt fogadta. A találkozó azon ritka alkalmak egyike volt, ahol mind a 22 kezdő játékos magyar volt. A Kaposvárban több fiatal játékos is szerepet kapott, a kapuban pedig Laky László személyében újoncot is avatott Waltner Róbert.

A mérkőzést a Paks kezdte jobban, de komoly helyzetük nem volt, majd a 20. percben szabadrúgáshoz jutottak. A labda a sorfalban akadt el, pontosabban Nagy Tamás kezén, így Solymosi Péter büntetőt ítélt. A büntetőt Hahn János magabiztosan értékesítette 1-0!
A 33.percben, egy védelmi hibát kihasználva, Haraszti Zsolt góljával  2-0!

A második félidő csendesen csordogált, majd a 68.percben megint büntetőhöz jutott a Paks. Ezúttal Haraszti állt a labda mögé és nem hibázott 3-0! 

Paks – Kaposvári Rákóczi 3-0 (2-0)
Vezette: Solymosi Péter, Helyszín: Paks, Fehérvári úti stadion
Gólszerzők: Hahn (21. büntető), Haraszti (33, 69. -másodikat büntetőből) ill.,

A hazai csapat abban a tudatban lépett pályára, hogy a bajnokcímre matematikai esélyünk sincs, míg a Debrecennek nagyon fontos lett volna egy győzelem, hiszen a Paks nyert.

A találkozót a Fehérvár kezdte jobban és az első 20 percben teljesen beszorította a Debrecent. Sorra rúgta a szögleteket kék-piros együttes, de gólt nem tudtak szerezni. Az első félidő második felében is a Fehérvár akarata érvényesült, de a nyomás kissé enyhült a vendég csapaton.

A második félidő álmos kezdése után belehúztak a csapatok. Az 56. percben egy szöglet után Juhász Roland fejelhetett zavartalanul, de a felső lécről kapu mögé pattant a labda. Egy perccel később, a félidőben beállt Adeniji bombaerős fejesét védte Kovácsik. Pár perccel később még Stopira fejesét kellett védenie Kosicky-nek. Majd sokáig csend. 83. percben egy oldalról elvégzett szabadrúgásra Futács Márkó érkezett kitűnően és lőtt a kapuba 1-0!

MOL Fehérvár FC – Debreceni VSC 1-0 (0-0)
Vezette: Vad II. István, Helyszín: Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
Gólszerzők: Futács (83.) ill.,

Igazi rangadónak ígérkezett a mérkőzés. Mindkét csapat a harmadik helyett vette célba és a vele járó EL indulást.

A mérkőzés elején, Kiss Tamást ugratta ki Iszlai, majd középre passzolt, Ivanovszki pedig 6 méterről, középről  a kapuba lőtt 1–0!  A 21. percben szögletet végezhetett el a Puskás, a beívelt labdát Danilovics rossz helyre ütött ki, éppen Deutsch László elé, a bal alsó sarokba lőtt 1–1!

A Puskás játékosai megirigyelték a Diósgyőr gólját, gyorsan le is másolták. A 48.percben Gyurcsó kapott jó indítást a bal oldalt, a bepasszolt labdáját pedig Vanecek  passzolta a kapuba 1-2!

Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia FC 1-2 (1-1)
Vezette: Karakó Ferenc, Helyszín: Miskolc, Diósgyőri Stadion
Gólszerzők: Ivanovszki (3.) ill. Deutsch (21.), Vanecek (48.)
Kiállítva: – ill., Szolnoki (87.)

Bajnokság állása