Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: kiütötte az Arsenalt a ManCity, Luiz volt a negatív hős – videóval

Az Aston Villa és a Sheffield United gól nélküli találkozóját követően nem akármilyen párosítással jelentkezett újra az angol élvonalbeli bajnokság: az Arsenal a Manchester City vendége volt, utóbbi magabiztos sikert aratott.

Az összecsapás első félidejében mindkét részről érezhető volt a több hónapos kihagyás – ez nemcsak a játék színvonalában, de a sérülésekben is megmutatkozott: az első 25 percben az Ágyúsok két változtatást is végrehajtottak, ugyanis Granit Xhaka és Pablo Marí sem tudta folytatni a játékot. A manchesteriek igyekeztek minél kevesebb húzásból eljutni az ellenfél kapujáig, míg a vendégek inkább rövid passzokkal operáltak a középpályán – néhány hosszú indítással megspékelve. Pep Guardiola alakulata a játékrész hosszabbításban jutott vezetéshez, amikor a nagyon is elemében lévő Kevin De Bruyne középre lőtt labdáját a csereként beállt David Luiz rosszul számolta ki, így Raheem Sterling elé került a játékszer: az angol válogatott támadó ki is használta a lehetőséget, így a hazaiak előnyben mehettek a szünetre.

A fordulást követően az események a lehető legrosszabbul alakultak Mikel Arteta gárdájának: az első gólnál is hibázó Luiz büntetőt ajándékozott az égszínkékeknek, ráadásul ki is állították a brazil védőt – a tizenegyeshez De Bruyne állt oda, értékesítette is a pontrúgást. A folytatásban mindkét vezetőedző igyekezett lehetőséget biztosítani a kispadon ülőknek: többek között Alexandre Lacazette, Sergio Agüero és Bernardo Silva is beállt. A hajrában a címvédő kapusa, Ederson ütközött csúnyán a mindössze 19 esztendős középhátvéddel, Eric Garcíával, akit hosszú perceken át ápoltak, majd hordágyon vitték le őt. A játék újraindítása után a túloldalon Agüero került helyzetbe, a kapufáról kipattanó labdáját az ifjú Phil Foden juttatta a hálóba, ezzel kialakítva a végeredményt.

Manchester City – Arsenal 3–0 (1-0)
Gólszerző: Sterling (45+2.), De Bruyne (51. – büntető), Foden (90+1.)
Kiállítva: David Luiz (49.)

A találkozó videós összefoglalója:

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: