Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Gladbach a Leverkusen elé került a BL-harcban – KÖRKÉP

A német bajnokság (Bundesliga) 2019-2020-as idényének utolsó előtti fordulóját megelőzően a bajnoki cím már eldőlt, de az egyes nemzetközi kupaszereplést érő helyekért, és a kiesés elkerüléséért még javában dúlt a küzdelem…

A szezonbeli utolsó hazai mérkőzésén biztos győzelmet aratott a már biztos bajnok Bayern München csapata a duplázó Robert Lewandowski vezetésével a Freiburg ellen, amely színeiben Sallai Roland az első félidőben tartózkodott a pályán.

A Borussia Dortmund bebiztosította a második helyét, miután Erling Haaland az első félidőben és a ráadásban egyaránt mattolta Gulácsi Pétert, így az Orbán Willit ezúttal a padon jegelő RB Leipzig legfeljebb a harmadik helyen zárhatja az idei kiírást.

A BL-t érő, negyedik helyért folytatott versenyfutásban a Borussia Mönchengladbach a liga utolsó idegenbeli legyőzésével az utolsó forduló előtt egy ponttal a fővárosban kapituláló Bayer Leverkusen elé került.

Az utolsó két Európa-ligát jelentő helyezés sorsa is eldőlt, miután a Wolfsburg és a Hoffenheim egyaránt sima győzelmet aratott szombat délután, a “Farkasok” által legyőzött Schalke 04 egészen botrányos évzárást produkál, hiszen a gelsenkircheniek zsinórban a 15. mérkőzésükön maradtak nyeretlenek.

Hazai környezetben elért döntetlenjével az osztályozós helyet birtokló Fortuna Düsseldorf immár két ponttal vezet az ismét kapituláló Werder Bremen ellőtt, amely kieső helyen áll. Kettejük közt a döntés az utolsó fordulóra marad. Az már korábban eldőlt, hogy a sereghajtó Paderborn gárdája kiesett a másodosztályba, és az is, hogy a 2. Bundesliga bajnokaként az Arminia Bielefeld feljutott az élvonalba, azonban a másik kieső, ill. feljutó sorsa, valamint az osztályozó párosítása majd csak a zárókörben kerülhet meghatározásra.

A 33. forduló eredményei

Bayern München-Freiburg 3-1
Fortuna Düsseldorf-Augusburg 1-1
Hertha BSC-Bayer Leverkusen 2-0
Hoffenheim-Union Berlin 4-0
1. FC Köln-Eintracht Frankfurt 1-1
Mainz-Werder Bremen 3-1
Paderborn-Borussia Mönchengladbach 1-3
RB Leipzig-Borussia Dortmund 0-2
Schalke 04-Wolfsburg 1-4

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: Eredmények.com)