Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagyon nem megy az Arsenalnak idegenben!

Évek óta szenved az Arsenal idegenben, különösen a Top6 tagjai ellen. Leginkább ennek köszönhetik, hogy nincs igazi esélyük a BL helyekért harcolni az idény végén.

Az “Ágyúsok” ebben a szezonban is pocsékul szerepelnek vendégként, miközben otthon igen jó formát mutatnak. 14 idegenbeli meccsükből csupán a Newcastle és a Burnley otthonából tudták elhozni a 3 pontot, ezen kívül 8 döntetlen és 4 vereség a mérlegük. Legutóbb szerdán a Manchester City otthonában kaptak ki 3-0-ra a Premier League újraindítását követően. Ennek okán összegyűjtöttek egy érdekes statisztikát, hogy a top6 többi tagja ellen mennyire nem megy az Arsenalnak vendégként.

Utoljára 2015. január 18-án sikerült nyerniük egy top6-os csapat otthonában. Akkor a Manchester Cityt tudták legyőzni Giroud és Cazorla góljaival. Azóta 23 találkozón léptek pályára a Manchester United, a Liverpool, a Tottenham, a Manchester City vagy épp a Chelsea vendégeként és egyszer sem tudtak nyerni. 15 alkalommal tértek haza üres kézzel, nyolcszor pedig 1 pontot szereztek. Ez idő alatt 53 gólt kaptak, ami majdnem 2.5 gólos meccsátlag.

Érdekesség, hogy a Manchester City legyőzése óta mennyi minden változott a futball világában: Frank Lampard, aki most a Chelsea edzője, akkor még épp a City játékosa volt, Jadon Sancho a Watford akadémiáján játszott, Sterling még a Liverpoolban szerepelt, Haaland csupán 14 esztendős volt, valamint a Manchester Unitedet még Louis van Gaal irányította.