Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megválhat középpályásától az Arsenal! – sajtóhír

Mikel Arteta kész elengedni az egyik “nehezen kezelhető” középpályását, Matteo Guendouzit. A francia játékossal több problémája is akadt a spanyol mesternek. 

Guendouzi 2018 nyarán érkezett az “Ágyúsokhoz” a Lorient csapatától 8 millió euró ellenében. Azóta 82 meccsen lépett pályára a londoni klub mezében, amelyeken 1 gólt szerzett és 5 gólpasszt is kiosztott.

A francia középpályás az utóbbi időben a játéka helyett inkább balhéival hívja fel magára a figyelmet. A Brighton elleni 2-1-re elveszített találkozón megszorította Maupay nyakát, ezen kívül a legtöbb Brighton játékosnak szövegelt, hogy sokkal többet keres, mint ők, ami egyébként nem minden esetben volt igaz. Ezek okán már a klub korábbi játékosai is kikezdték őt, de korábban Artetával is volt összetűzése. Ezen okokból a legfrissebb sajtóhírek szerint a spanyol menedzser kész megválni a középpályástól.

Guendouzi ebben a szezonban összesen 34 meccsen lépett pályára, amelyeken 3 gólpasszt osztott ki. Jelenlegi kontraktusa 2022 nyaráig köti őt az Arsenalhoz. Piaci értékét a mértékadó transfermarkt 40 millió euróra becsüli.