Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: megvan az első feljutó csapat

Az olasz másodosztály (Serie B) hétfő esti, 31. fordulójában aratott győzelme jóvoltából biztosította bajnoki címét és feljutását egyaránt a tabellát utcahosszal vezető Benevento együttese…

Két év után visszatér az olasz első osztályba (Serie A) a Benevento együttese, amely a 2019-2020-as szezont gyakorlatilag végig vezetve, rendkívül magabiztosan nyerte meg. A korábbi AC Milan-legenda, Filippo Inzaghi által irányított együttes a Juve Stabia 1-0-s legyőzésével abszolválta a feljutást.

Hét fordulóval a bajnokság vége előtt már behozhatatlan, 24 pontos előnye van a csapatnak a második helyezett előtt, így a másodosztály történetének valaha volt legkorábban bebiztosított feljutását érték el, és a gárda fennállása során másodszor szerepelhet a legjobbak között.

A “Boszorkányok” húzóemberei voltak az idei szezonban az egykori Napoli-ikon, Christian Maggio, valamint Lorenzo Insigne öccse, Roberto, továbbá olyan rutinos játékosok szolgálták még az együttest az idény során, mint Marco Sau, Nicolas Viola, Pasquale Schiattarella vagy éppen Perparim Hetemaj.

A másodosztályból a második helyezett fog még automatikusan feljutni, a harmadiktól a nyolcadik helyig végző csapatok pedig a playoffban vesznek részt a bajnokság végeztével, , melynek győztese szintén csatlakozhat a Serie A-s mezőnyhöz.

A Serie A utolsó három, kieső helyén jelenleg a Lecce, a Brescia és a SPAL csapata foglal helyet, utóbbi kettő jócskán lemaradva a bennmaradástól.

A bajnokság aktuális állása

(Tabella: eredmények.com)

További olasz másodosztályú hírekért, érdekességekért kövesd rendszeresen a Serie B magyar oldalt!