Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Werner nélkül a BL-ben a Leipzig

Már most a nyár egyik legnagyobb szenzációja, hogy Timo Werner a Chelsea-be igazolt (és még hol van a transzferidőszak vége). Az már korábban eldőlt, hogy Werner az augusztusi Bajnokok Ligája kieséses tornáján, már nem lesz ott a csapattal, most részletek is kiderültek az okokról.

“Ez nem az én döntésem volt, ez a három fél közös döntése volt. El akartam kerülni a vitát, nem szeretem volna senki lábára lépni.” – mondta Werner a kickernek.

“Ez egy nehéz helyzet. Egyrészt ott van a Leipzig, akikkel szerettem volna befejezni a szezont. Másrészt a Chelsea rengeteg pénzt fizetett ki értem, nekik az az érdekük, hogy már ne lépjek pályára a BL-ben és velük tudjam elkezdeni a felkészülést a következő szezonra.”

A Leipzig már kvalifikálta magát a BL negyeddöntőbe. A lisszaboni BL-torna augusztus 12 és 23 között kerül megrendezésre.

A Chelsea elengedte volna Wernert Lisszabonba, de csak komoly feltételekkel. A Leipzignek kölcsönvételi díjt kellett volna fizetnie, nekik kellett volna állniuk a támadó fizetését, illetve ha megsérül Werner a Chelsea elállhatott volna az üzlettől. Ezt túlságosan költségesnek és kockázatosnak ítélte meg a német klub, így inkább a legeredményesebb játékosuk nélkül vágnak neki a BL folytatásának.