Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: könnyed győzelmet aratott az Arsenal – Videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában a 2019/20-as kiírásban is gyengén teljesítő Arsenal fogadta a sereghajtó Norwichot, ahol mindkét csapat számára nagyon fontos volt a három pont.

Az Ágyúsok nagy elánnal kezdték a mérkőzést, de egyetlen komoly lehetőséget tudtak csak kialakítani, de azt Aubameyang elpuskázta. Azonban a gaboni csatár a 33. percben már nem hibázott, sőt lesipuskás módra labdát csent az ügyetlenkedő és felelőtlenül cselezgető Tim Krul kapustól, majd a hálóba gurított (1-0). Alig négy minutummal később kettőre növeli előnyét az Arsenal, Aubameyang ezúttal gólpasszt osztott ki, amelyet Xhaka kapott, a svájci éles szögből laposan erőből lőtt a holland portás mellett a kapuba (2-0). Ennek következtében megnyugtató előnnyel mehettek pihenőre a hazaiak.

A második félidőben a 67. percig kellett várni az első valamirevaló szituációig, akkor Aubameyang ismét egy hatalmas védelmi hibát használt ki, ezúttal egy szélről középre passzolt labdát vétett el Aaron, a lesipuskás gaboni támadó pedig köszönte szépen és higgadtan értékesíti ziccerét (3-0). A 81. minutumban még egyet közé tesz az Arsenal, a hosszú sérülésből visszatérő jobbhátvéd, Cédric Soares csap le egy szöglet után gyengén kivágott labdára, majd bő 19 méterről a gyengébbik lábával a jobb kapufa mellé helyezi a labdát (4-0). Az Ágyúsok ezzel a győzelemmel lelkileg kilábalhatnak a gödörből, míg a Norwich jóformán elköszönhet a Premier League-től, bár még van esélyük a bennmaradásra, viszont ilyen gyenge játékkal ez elképzelhetetlen.

Arsenal – Norwich 4-0 (2-0)
Játékvezető: P. Bankes, Helyszín: Emirates Stadion
Gólszerzők: Aubameyang (33′ 67′), G. Xhaka (37′), C. Soares (81′) ill.

A 32. forduló eddigi eredményei és további programja:
Aston Villa – Wolverhampton 0-1
Watford – Southampton 1-3
Crystal Palace – Burnley 0-1
Brighton – Manchester United 0-3
Bournemouth – Newcastle 1-4
Everton – Leicester 2-1

Szerda:
21:15 West Ham – Chelsea (Digi Sport 1)

Csütörtök:
19:00 Sheffield – Tottenham (Digi Sport 2)
21:15 Manchester City – Liverpool (Spíler 1)

A bajnokság pillanatnyi állása


fotó: eredmenyek.com