Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Burnley megtréfálta a bajnokot

A két csapat már tét nélkül játszhatja le hátralévő mérkőzéseit. A Liverpool bajnoki címét, míg a Burnley a jövő évi Premier League tagságát biztosította be korábban. A Vörösök ennek ellenére egy mini célt kitűzhettek maguk elé, hiszen a 31. győzelmükre hajtottak a bajnokságban, a klub történetében soha nem nyertek ennyi meccset egy bajnokságon belül.

A Liverpool mindent meg tett a gólszerzéséért, de a Burnley kapusa, Nick Pope fantasztikusan védett az első félidőben (az egész meccsen). A 34. percben tört meg a jég, ekkor Andy Robertson tűnt fel a tizenhatos jobb sarkánál, Fabinho tanári passzát szépen fejelt a kapuba 1-0!

A második félidőben mindkét csapat ott folytatta, ahol abba hagyta az első játékrészben. A Liverpool ostromolta Nick Pope kapuját, a Burnley pedig próbálta megúszni a nagy verést. Majd jött az egészségügyi szünet… Egy felívelt labdát Tarkowski fejelt le, Jay Rodriguez pedig hatalmas gólt rúgott 1-1!
A gól után meg jött a bátorsága a Burnley játékosainak. Ha helyzeteket nem is alakítottak ki sorban, de sokkal veszélyesebben játszottak, mint az egyenlítő gól előtt. Sőt a hajrában még a felső lécet is eltalálták.

A Liverpool nem tudta megverni hazai pályán a Burnley-t, így a klubrekordot jelentő 31. győzelemre, még várni kell.

Liverpool – Burnley 1-1 (1-0)
Vezette: David Coote Helyszín: Liverpool, Anfield
Gólszerzők: Robertson (34.) ill. Rodriguez (69.)