Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Spurs nyerte meg az észak-londoni derbit – videóval

Az angol bajnokság 35. fordulójában találkozott egymással a Tottenham és az Arsenal. A tét igen nagy volt, mivel mindkét csapat arra hajt, hogy ott lehessen az európai porondon a következő szezonban. Arteta együttese jól játszott és a vezetést is megszerezte, de a Spurs sem hagyta magát és a hajrában megnyerte a mérkőzést. Ezzel a két csapat helyet cserél a tabellán, és a Tottenham a 8. helyen áll, míg az Arsenal egy helyet lecsúszott. 

Izgalmas első félidőt játszottak a csapatok, amit elképesztő nagy hibák és klasszis megoldások is fémjeleztek egyszerre. A 10. percben még Harry Kane lépett ki középen és került helyzetbe, de Martínez fogta a lövést, ám a 13. percben már az Arsenal szerezte meg a vezetést. Aurier labdavesztése után Lacazette fordult a kapu felé, és gyönyörű gólt csavart a bal felső sarokba. Nem kellett azonban sokat várni a Tottenham egyenlítő góljára sem, ami így végül a 16. percben érkezett. Kolasinac akarta hátraadni a labdát, ám azt végül Szonnak passzolta le, aki David Luizt is kicselezve lőtt a kapus felett a hálóba. A 31. percben Davies próbálkozott úgy 30 méter távolságból, de csak a lécet találta telibe. Az Arsenal is támadott azért, és egy perccel később Nicolas Pépé csavarása kevéssel kerülte csak el Lloris kapujának jobb alsó sarkát. Kiegyenlített volt a meccs a szünetig, de gólt már egyik csapat sem lőtt.

Az Arsenal kezdte valamivel jobban a második félidőt, és a Tottenham alig tudott labdába érni, ráadásul az 59. percben Aubameyang lőtt hatalmas felsőlécet. Később kezdett visszajönni a játékba a hazai csapat is. A 70. percben Kane futott fel a bal oldalon és próbálkozott, de sem ő, sem pedig az érkező Szon nem tudott a kapuba találni. A 79. percben Aubameyang  lőtt kapura a büntetőterületen belülről, de Lloris útját állta a labdának a gólvonal előtt. Ezt követően már inkább a Tottenham veszélyeztetett, ahogy a 81. percben is, amikor Lucas ugratta ki Kane-t, aki kapásból lőtt, de Martinez kiütötte a labdát. Az ezt követő szögletből viszont érkezett a Tottenham vezető találata. Szon tekerte be tökéletesen a labdát középre, ott pedig Alderweireld ugrott a legmagasabbra, majd a hosszú sarokba bólintott. Nagyon belejött ezt követően a hazai csapat, hiszen egy perccel később majdnem jött a harmadik gól is: most Kane próbálkozott a bal oldalról, éles szögből, de Martínez védett, a kipattanót pedig Lo Celso lőtte el a kapu mellett. A Spurs most már teljesen lekontrázta az Arsenalt, és nagyon úgy tűnt, növelhetik is az előnyüket, de hiába a sok támadás, ennyivel kellett beérnie José Mourinho gárdájának.

Tottenham-Arsenal: 2-1 (1-1)
Helyszín: Tottenham Hotspur Stadion (London) Vezette: Michael Oliver
Gólszerzők: Szon (19.), Alderweireld (82.) ill. Lacazette (16.)
Sárga lap: Lo Celso (16.), Aurier (34.), Davies (45+2.), Winks (76.), Bergwijn (87.) ill. Lacazette (45.), Pépé (61.), Saka (90.)
Kiállítás: – ill. –

Tottenham: Lloris, Aurier, Alderweireld, Sanchez, Davies, Sissoko, Winks, Lo Celso (Skipp, 84.), Lucas, (Bergwijn, 82.) Kane, Szon (Lamela, 90+4.) Vezetőedző: José Mourinho

Arsenal: Martinez, Mustafi, Luiz, Kolasinac (Nelson, 84.), Bellerin (Cedric, 84.), Ceballos, Xhaka, Tierney (Willock, 84.), Pépé (Saka, 70.), Lacazette, Aubameyang Vezetőedző: Mikel Arteta

A 35. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Watford-Newcastle: 2-1
Norwich-West Ham: 0-4
Liverpool-Burnley: 1-1
Sheffield United-Chelsea: 3-0
Brighton-Manchester City: 0-5

Vasárnap:
Wolves-Everton: 3-0
Aston Villa-Crystal Palace: 2-0
Tottenham-Arsenal: 2-1
20:00 Bournemouth-Leicester (Tv: DigiSport 2)

A tabella jelenlegi állása: