Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp megtartaná távozóban lévő hátvédjét!

Jürgen Klopp, a Premier Leagueben szereplő Liverpool menedzsere nem szeretné elengedni a szezon végén Dejan Lovrent, akinek sok kérője akad.

Lovren 2014-ben került a “Vörösökhöz” a Southampton együttesétől, 25,3 millió euró ellenében. A horvát játékos azóta 185 alkalommal öltötte magára a Liverpool mezét és ezeken a találkozókon 8 gól szerzett, valamint 5 előkészítést vállalt magára. A futballista tavaly a Bajnokok Ligáját nyerte meg a klubbal, idén pedig a Premier Leaguet zsebelték be.

A középhátvéd Virgil van Dijk érkezése óta fokozatosan egyre kevesebb szerephez jutott, amelynek okán felröppentek olyan hírek, miszerint Lovren kész továbbállni. Több csapat neve is felvetődött vele kapcsolatban, leginkább az AS Roma érdeklődéséről lehetett hallani, de a legfrissebb pletykák szerint a Zenit is szívesen látná őt. Jürgen Klopp, a “Vörösök” menedzsere azonban nem szeretne megválni tőle:

Többször is kisebb sérüléssel bajlódott a szezon folyamán, így nem mindig volt elérhető, de Dejan számos alkalommal bizonyította már, hogy mennyire hasznos és fontos tagja a csapatnak. Négy középhátvédünk van és gyakran csak kettő játszhat közülük, de mindegyikükre szükségünk van, hiszen bármi megtörténhet. Lovrennek is nagyon fontos szerepe van. Játszott már BL döntőben és több csúcsrangadón is. Szükségünk van egy ilyen megbízható játékosra.

Lovren ebben a szezonban összességében 15 találkozón kapott szerepet, amelyeken 1-1 gólt és gólpasszt jegyezhetett fel. Szerződése jövő nyáron jár le, ám a Liverpoolnak lehetősége van arra, hogy további 12 hónapra meghosszabbításk a horvát kontraktusát. Piaci értékét a mértékadó transfermarkt 16 millió euróra becsüli.