Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp nemtetszését fejezte ki a Cityt felmentő CAS-döntés miatt

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elfogadta a Manchester City fellebbezést az UEFA kétszezonos BL-eltiltásával kapcsolatban. Több ember sem értett egyet a döntéssel, köztük a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp sem.

A CAS eltörölte a Manchester City kizárást a következő két BL-idényből, és lecsökkentette a korábbi 30 milliós pénzbüntetést is 10 millió euróra.

Többen fejezték ki nemtetszésüket a döntéssel kapcsolatban, ahogy azt tette Jürgen Klopp is. A német szakember szerint nem biztos, hogy jó döntés született, és hangsúlyozta, hogy minden klubnak be kellene tartania az UEFA gazdasági szabályait.

“Senkinek nem kívánok rosszat, de úgy gondolom, hogy a tegnapi nem volt egy jó nap a futball számára. Szerintem a pénzügyi fair play jó ötlet, amit azért találtak ki, hogy megvédje a csapatokat és a tiszta versenyt. Remélem, hogy továbbra is marad ez a szabályozás. Határok közé szorítja a költekezést, ami jót tesz a futballnak. Ha nem lennének szabályok, nehéz helyzet adódna, hiszen az automatikusan oda vezetne, hogy létrejönne egy világméretű szuperliga.”

A pénzügyi fair play alapja az, hogy egy klub nem költhet többet, mint amennyi a bevétele. A Cityt azért marasztalta el először az UEFA, mert 2012 és 2016 között az arab tulajdonú angol klubot szabálytalanul finanszírozták és éveken keresztül megtévesztették az európai szövetséget.