Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Diego Simeone beszélt a Jan Oblak körüli helyzetről!

Jan Oblakot a világ legjobb formában lévő kapusai között tartják számon az elmúlt években nyújtott teljesítménye alapján. Edzőjét, Diego Simeonét nem lepte meg, hogy szeretnék elcsábítani a szlovén hálóőrt. 

Jan Oblak 2014 nyarán szerződött az Atletico Madrid együtteséhez a Benficától, 16 millió euró ellenében. A 27 esztendős hálóőr azóta már bizonyította, hogy megérte az árát, hiszen manapság a világ egyik legjobb kapusaként tartják számon. A “Matracosok” mezében már 254 találkozón lépett pályára, amelyekből 138-at kapott gól nélkül hozott le.

Ahogy arról beszámoltunk, a Chelsea kivetette hálóját Oblakra és hajlandóak lennének cserébe Kepát is felajánlani. Diego Simeonét nem lepte meg a hír, hogy hálóőrét szeretné megszerezni egy másik topcsapat:

Egyáltalán nem lep meg, hiszen minden évben a legfontosabb játékosainkat a világ legjobb csapatai szeretnék megszerezni. Teljesen normális, hogy mindig az általuk legjobbnak vélt megoldást akarják a csapatukban tudni. Tőlünk is volt már olyan, aki távozott, de volt olyan is, aki velünk maradt. Az is logikus, hogy Oblakot szeretnék megszerezni. Ő a csapat egyik alappillére és nagyon fontos számunkra. Remélem számíthatunk rá a jövőben is, hiszen hatalmas szerepe van a sikereinkben.

Oblak ebben a szezonban összesen 46 alkalommal lépett pályára, amelyekből 21-et hozott le kapott gól nélkül. Szerződése 2023 nyaráig köti a “Matracosokhoz”. Piaci értékét a mértékadó transfermarkt 80 millió euróra taksálja.