Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: egy újabb csapat kiesett, egy pedig az utolsó körre marad – KÖRKÉP

A bajnoki címért küzdő Real Madrid és Barcelona aktuális mérkőzései mellett jó néhány további találkozó is megrendezésre került a spanyol bajnokság (La Liga) teljes utolsó előtti, 37. fordulójának csütörtök esti műsorában…

A bajnoki címért folyó ádáz versenyfutás mellett a bennmaradásért és is komoly küzdelem zajlik a La Liga 2019-2020-as idényének hajrájában Az ideje korán biztos kiesővé avanzsáló Espanyol mellett az utolsó előtti fordulóban a vonal alatt négy-négy ponttal tanyázó Mallorca és Leganés egyaránt az életéért küzdve lépett pályára. Előbbi a hazai vereségével képtelen volt életben tartani a reményeit az utolsó fordulóra, és egy évvel a feljutását követően máris kiesett a másodosztályba. Ezzel szemben a madridi zöld-fehérek viszont hosszú időn át emberelőnyben játszva végül begyűjtötték a három pontot Bilbaóban, és a Celta Vigo drámai körülmények közt elszenvedett, 3-2-es vereségének köszönhetően még nem dőlt el a sorsuk. A két csapat közt egyeteln pont a különbség a záróforduló előtt a galíciaiak javára.

A Deportivo Alavés idegenbeli győzelemmel biztosította be élvonalbeli tagságát az alsóházban, a Valencia pedig egy korai góllal múlta felül a már korábban kiesett Espanyolt.

A másodosztályból a Cádiz csapata már automatikusan feljutott, a második helyért folyó küzdelemben két fordulóval a vége előtt a Huesca egyetlen ponttal előzi meg az Almeríát, de akár még a Zaragoza és a Girona is odaérhet. A harmadik feljutó hely sorsát pedig a rájátszás fogja meghatározni.

Athletic Club-Leganés 0-2 (0-0)
Gólszerzők: ill. Guerrero (79.), Assale (90+4.)

Real Betis-Deportivo Alavés 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Loren (90+3.), ill. Joselu (51.), Ely (76.)

Celta Vigo-Levante 2-3 (2-2)
Gólszerzők: Mina (36.), Aspas (45+1.), ill. Bardhi (11., 28.), Mayoral (52.)

Mallorca-Granada 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Cucho (20.), ill. Diaz (45+1.), Fernández (69.)

Valencia-Espanyol 1-0 (1-0)
Gólszerző: Gameiro (17.), ill.

A 37. forduló eredményei

Eibar-Valladolid 2-0
Athletic Club-Leganés 0-2
Barcelona-Osasuna 1-2
Real Betis-Deportivo Alavés 1-2
Celta Vigo-Levante 2-3
Getafe-Atlético Madrid 0-2
Mallorca-Granada 1-2
Real Madrid-Villarreal 2-1
Real Sociedad-Sevilla 0-0
Valencia-Espanyol 1-0

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)