Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. City: Kemény kritikát kapott a klub Spanyolországból!

Mint ismert, a svájci székhelyű, nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elfogadta a Man. City fellebbezését a két évre szóló UEFA-büntetés ellen, amelynek értelmében így a manchesteri kéket nem tiltják el a nemzetközi porondtól. Pep Guardiola mellett azonban finoman szólva sem mindenkinek nyerte el a tetszését az ominózus CAS-döntés. 

Az ellenzők táborába tartozik a La Liga elnöke, Javier Tebas, aki az angol sztárcsapatra nézve igen kritikus véleményt fogalmazott meg.

“A Manchester City ott lesz a Bajnokok Ligájában, de nem azért mert annyira jól végeznék a dolgukat, hanem azért, mert a CAS rosszul végzi a sajátját! A 10 millió eurós büntetés lényegben semmiség. “ – Idézi a sportvezetőt a Marca.

“A sajtóban azt olvashattuk, hogy az angolok nem működtek együtt az UEFA-val, erre most felmentik őket! Miért?! Vajon a City-nek titkolt dokumentumai voltak?! Nagyon szeretném látni a részletes határozatot! De ezt már korábban, a PSG-döntés esetében sem láthatta senki.” – Folytatta Tebas, akinek igen határozott véleménye van a City-ről, mint működő klubról.

“Mindannyian tudjuk, hogy mit csinál a Manchester City. Mint a PSG, az olajból igazolnak játékosokat. Ezt a futballban mindannyian tudjuk, és hosszú-hosszú évek óta. A legtöbb játékost sem véletlen, hogy ők igazolják. Az is tény, hogy ki akarják játszani a Financial Fair Play-t. Amikor a CAS bejelentette a felmentést, Jürgen Klopp például egyből tiltakozott, ahogyan José Mourinho is… Sokan elégedetlenek vagyunk! Svájcnak hatalmas presztízse van a váalsztott bíróságok terén, de a CAS valahogy kezd kivételt jelenteni.” – Jegyezte még meg a La Liga első embere.