Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Magabiztos győzelmet aratott az Inter!-videóval

A 33. forduló utolsó mérkőzésén a szinte biztos kieső Spal fogadta az ezüstéremért harcoló Inter együttesét. Az első félidőben még viszonylag egyenlő partnere tudott lenni a hazai gárda a fekete-kékeknek, ám a második játékrészben már megmutatkozott a két fél közötti különbség. 

Az első percektől kezdve magához ragadta a kezdeményezést Antonio Conte csapata, amely az 5. percben majdnem megszerezte a vezetést Brozovic által. A horvát középpályás lövése azonban a kapufáról kifelé pattant. Az első negyedóra letelte után a Spal is majdnem gólt szerzett Petagna révén. A támadó Skriniar mellett fordult be, a szlovák védő azonban blokkolta a kísérletet, ami így a felsőlécen csattant. A 27. minutumban Sánchez próbálkozhatott félig-meddig üres kapura Letica hibája miatt, de 30 méterről leadott kísérleténél egy kicsit rosszul célzott. A 37. percben aztán megszerezte a vezetést az Inter. A Spal védelme teljesen eltolódott, így Sánchez passzát követően Candreva nagyon üresen maradt, akinek bőven volt ideje megcélozni Letica portáját, és pontosan is célzott, 0-1! Ezt követően a Spal javára nem ítélt meg egy elég büntetőgyanús helyzetet a játékvezető az első félidő végén.

A második játékrész első komoly helyzete a vendégek előtt adódott, de Sánchez lövését nagy bravúrral hárította Letica. Az 55. percben sikerült megdupláznia az előnyét az Internek. Ismét elcsúszott a Spal védekezése, amit Biraghi használt ki azzal, hogy kilőtte a hosszúsarkot, 0-2! 5 minutummal később már 3 gól volt a különbség. A hazaiak kinyíló védelmén átfutott az Inter. Biraghi beadását, Sánchez fejelte a hálóba, 0-3! A 74. percben is betaláltak a vendégek. Egy beadást követően Younghoz került a labda, aki laposan bepasszolta Gagliardinihez a labdát, ő pedig az üres kapuba tette azt, 0-4! A hátralévő negyedórát már lemenedzsete az Inter, amely így visszakerült a 2. helyre és 6 pontnyira megközelítette a Juventust.

Spal – Inter 0-4 (0-1)
Helyszín: Stadio Paolo Mazza Vezette: Antonio Giua
Gólszerzők: –ill Candreva (37.), Biraghi (55.), Sánchez (60.), Gagliardini (74.)
Sárga: Valdifiori (46.), Murgia (51.) ill. Bastoni (32.), Biraghi (54.), Ranocchia (65.)
Kiállítás:ill.-

Spal: Letica – Sala, Bonifazi, Vicari (Salamon 82.), Reca (Cionek 66.) – Murgia (Tunjov 82.), Valdifiori, Dabo, Strefezza (D’Alessandro 65.) – Cerri (Di Francesco 75.), Petagna Vezetőedző: Luigi Di Biagio

Inter: Handanovic – Skriniar, Bastoni (D’Ambrosio 63.), Ranocchia – Candreva (Pirola 79.), Brozovic, Gagliardini (B. Valero 74.), Biraghi (Young 63.), Eriksen – Sánchez (Esposito 79.), Martinez Vezetőedző: Antonio Conte

A mérkőzés összefoglalója:

A 33. forduló eredményei:

 Kedd:
Atalanta 6-2 Brescia

Szerda:
AC Milan 3-1 Parma
Bologna 1-1 Napoli
Sampdoria 3-0 Cagliari
AS Roma 2-1 Verona
Lecce 1-3 Fiorentina
Sassuolo 3-3 Juventus
Udinese 0-0 Lazio

Csütörtök:
Torino 3-0 Genoa

A bajnokság aktuális állása: