Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult a német világbajnok játékos!

29 esztendős korában befejezte profi pályafutását a 2014-ben világbajnoki címet nyerő André Schürrle.

Schürrle 2009 nyarán került fel a Mainz felnőttcsapatába, ahonnan 4 év után távozott a Bayer Leverkusen gárdájához. A “Gyógyszergyáriaktól” két esztendő után került a Chelsea csapatához, majd a Wolfsburgnál és a Dortmundnál is megfordult. A sárga-feketéknél nem tudta már a megszokott teljesítményét nyújtani, ennek okán kölcsönadták a Fulhamnek és a Szpartak Moszkvának. Az orosz kaland utáni visszatérést követően a Dortmunddal elváltak útjaik és szabadúszóvá vált. Ezt követően döntött a 29 esztendős játékos a visszavonulás mellett:

Hosszú ideje foglalkoztatott már ez a döntés. Folyamatosan egyre mélyebbre kerültem és a fellángolások egyre rövidebbek lettek. Mindig szerettem volna az aktuális csapatomban fontos szerepet betölteni, ám ez egyre kevésbé sikerült, és amikor ez nem működik, akkor az ember általában elveszíti a munkáját és nem talál újat.

Karrierje során klubszinten bajnok és Ligakupa győztes lett a Chelsea gárdájával, kétszer megnyerte a Német Kupát a Dortmund és a Wolfsburg együttesével, valamint egyszer a Német Szuperkupát is a magasba emelhette, szintén a Wolfsburggal. A válogatottban 57 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 22 találatot ért el. Legnagyobb sikere a 2014-es világbajnoki cím.