Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Fontos pontokat hullajtott az Atalanta!-videóval

A második helyért harcoló Atalanta ezúttal a középmezőnyben tanyázó Verona otthonába látogatott. Gian Piero Gasperini tanítványai hiába szerezték meg a vezetést, ezúttal csak egy ponttal gazdagodtak, ami még sokat számíthat a végelszámolásnál a dobogós helyezések szempontjából.

Az első veszélyes helyzet a vendégek előtt adódott, egy gyönyörű összjátékot követően Pasalic került ziccerbe, de Silvestri viszint nagy bravúrral hárított. Ezt követően a másik portást is megdolgoztatták. Faraoni kísérleténél Gollininak kellett nagyot nyújtóznia. A védést szöglet követte, amiből ismét gólt szerezhettek volna a hazaiak, Salcedo Mora viszont fölé fejelt igen tiszta helyzetből. A 33. miutumban Malinovsky próbálkozott meg egy távoli lövéssel, de célt tévesztett. A félidő vége előtt pár perccel Zapata tudott befordulni, lövését azonban hárította a hazaiak hálóőre.

A második játékrész elején aztán megszerezte a vezetést az Atalanta. A Verona védői hátul adogatttak, majd Günter elvesztette a labdát, amire Zapata csapott le, és értékesítette is a helyzetét, 0-1! Pár perccel később már jöhetett is volna az egyenlítés, Faraoni fejesénél viszont ismét nagy bravúrt mutatott be Gollini. Az 59. minutumban aztán ő is tehetetlen volt. Egy szöglet utáni kavarodásnál egy távoli lövést még hárítani tudott a bergamóiak kapusa, a kipattanóra viszont Pessina érkezett, és nem hibázott, 1-1! Ezután majdnem ismét az Atalanta vezetett, de a hazaiak portása előbb Gomez, majd Zapata helyzetét is hárította. Egy perccel később Gollini is bemutatott egy nagy védést Salcedo lövésénél. A találkozó utolsó negyedében már egyik fél sem tudott nagy helyzetet kidolgozni, így az Atalanta két fontos pontot bukott el, ami még sokat számíthat az Inter és a Lazio elleni dobogós küzdelemben.

Verona – Atalanta 1-1 (0-0)
Helyszín: Stadio Marcantonio Bentegodi Vezette: Rosario Abisso
Gólszerzők: Pessina (59.) ill Zapata (50.)
Sárga: Amrabat (41.), Pessina (84.) ill. Hateboer (64.), Toloi (85.)
Kiállítás:ill.-

Verona: Silvestri – Empereur, Günter (Lovato 82.), Rrahmani – Lazovic (Dimarco 73.), Veloso, Amrabat, Faraoni – Zaccagni (Borini 46.), Pessina, Salcedo Mora (Di Carmine 73.) Vezetőedző: Ivan Juric

Atalanta: Gollini – Toloi, Palomino (Caldara 69.), Djimsiti – Hateboer, Freuler (De Roon 79.), Pasalic, Gosens (Castagne 69.) – Malinovsky (Muriel 78.), Zapata, Gomez Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

A mérkőzés összefoglalója:

A 34. forduló eredményei és további programja

 Szombat:
19:30 Cagliari – Sassuolo (Tv: Digi Sport 1)
21:45 AC Milan – Bologna (Tv: Digi Sport 1)

Vasárnap:
17:15 Parma – Sampdoria (Tv: Digi Sport 1)
19:30 Brescia – Spal
19:30 Fiorentina – Torino (Tv: Digi Sport 2)
19:30 Genoa – Lecce (Tv: Digi Sport 3)
19:30 Napoli – Udinese (Tv: Digi Sport 1)
21:45 AS Roma – Inter (Tv: Digi Sport 1)

Hétfő:
21:45 Juventus – Lazio (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása: