Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi Barca-sztár válthatja Sétient a kispadon – sajtóhír

A minap számoltunk be róla, hogy a Barcelona vezetősége válságértekezletet tartott, melyben megerősítették, hogy az aktuális idényt a jelenlegi vezetőedzővel fejezik be…

A Mundo Deportivo legfrissebb információi szerint Quique Sétien csak az aktuális szezon végeztéig marad a csapat kispadján, és a 2020-2021-es idényt már a korábban a Barcelonát játékost is erősítő Patrick Kluivert irányításával kezdheti meg.

A korábban többek közt a Racing Santander, a Las Palmas és a Betis csapatát irányító Sétien januárban érkezett a Barcelonához, akkor még azonos pontszámmal álltak a katalánok a tabella élén, mostanra viszont a Real 7 ponttal előzi meg a Barcát, és az utolsó forduló előtt bebiztosította története 34. bajnoki címét. A katalán forrás szerint a játékosok és a vezetőség sem elégedett már a 61 éves trénerrel, akinek így muszáj lesz távoznia.

Az utódként kiszemelt 44 éves holland szakember aktív pályafutása során 1998 és 2004 között 90 gólt vágott a Blaugrana szerelésében 182 mérkőzés alatt, és a mai napig hatalmas tiszteletnek örvend a szurkolók és a teljes klub körében. Kluivert néhány évvel ezelőtt Curacao szövetségi kapitánya volt, 2018 és 2019 között pedig honfitársa, Clarence Seedorf segédje volt a kameruni válogatottnál. Tavaly júliusi óta már a klub kötelékében dolgozik az utánpótlás akadémia igazgatójaként.