Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arteta tudni véli, mi lesz Aubameyang sorsa

Mikel Arteta nyilatkozott Pierre-Emerick Aubameyang jövőjével kapcsolatban: az Arsenal menedzsere bizakodó a csatár maradását illetően.

Aubameyang szerződése jövő nyáron lejár az Arsenalnál, így ha a gaboni játékos nem akar hosszabbítani, most kéne értékesíteni őt. Két és fél éve még 56 millió fontért cserébe került Londonba a támadó, aki azóta nem fogta vissza magát és szórta is a gólokat. A 31 éves támadó jelenleg harmadik a góllövőlistán 20 találattal – a csapat szezon közben kinevezett menedzsere, Mikel Arteta természetesen szeretné megtartani.

A tárgyalások a hosszabbítással kapcsolatban már korábban megkezdődtek az Ágyúsok és Aubameyang között. Arteta azt nyilatkozta az Independentnek, hogy egyelőre nagyon tetszik neki, amerre halad a beszélgetés a felek között. Mint mondta, mindenkinek az érdeke, hogy a lehető leghamarabb pontot tegyenek az ügy végére és folytathassák a munkát. A baszk tréner magabiztos azzal kapcsolatban, hogy a gaboni marad majd az Arsenalnál.

Aubameyang 2018 januárjában érkezett a klubhoz és ez az időszak nem volt túl sikeres (finoman szólva) – ennek ellenére mégis minimum 20 bajnoki gólt tudott berámolni minden teljes szezonjában, az összes sorozatot figyelembe véve pedig 66 találatnál tart. Ráadásul mindezt annak ellenére hozta össze, hogy sokszor a balszélen játszatták, pedig ő eredetileg középcsatárként került Londonba. Arteta szerint a játékos és családja is boldog itt, Aubameyang boldog a klubnál és érzi, hogy nagyra tartják őt. Ráadásul a szurkolókkal is különleges a kapcsolata, itt a helye – mondta Arteta.