Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Chelsea elleni gólzáporos győzelemmel ünnepelhette bajnoki címét a Pool – videóval

Izgalmas és eseménydús mérkőzést játszott egymással a Liverpool és a Chelsea az Anfielden, ami végül a bajnok 5-3-as győzelmével ért véget. A találkozó után a Pool átvehette az aranyérmeket és magasba emelhette a megérdemelt trófeát is. A londoniak azonban szinte biztosan csalódottan mentek haza, mivel ha legalább egy döntetlent elértek volna, akkor kvalifikálják magukat a Bajnokok Ligájába, így most a Wolves ellen kell hajtaniuk az utolsó fordulóban. 

Már az első félidőben gólzáport láthattunk, ráadásul a bajnok gyönyörű találatokkal szerezte meg a vezetést. A 23. percben Naby Keita lőtt hatalmas erővel a bal felső sarokba a tizenhatoson kívülről, míg a 38. percben Trent Alexander-Arnold csavart be egy vitatható szabadrúgást. Ezzel azonban még nem fejezték be a gólgyártást, mert a 43. percben Georginio Wijnaldum lőtt be egy szöglet után elé pattanó labdát, amit Kepának esélye nem volt védeni, így pedig javítani sem tudott az eddig sem épp fényes védési mutatóján. Itt még nem ért véget a félidő, mert a Chelsea is megmutatkozott egy szépítéssel a szünet előtt: Willian lövését még hárítani tudta Alisson, ám a labda Olivier Giroud elé pattant, aki már nem hibázott, és így a francia folytatta a gólszerző sorozatát.

A második félidő is bővelkedett az izgalmakban, ráadásul az elején a Liverpool akár négy gólt is lőhetett volna, de a helyzetek, amelyek nagyrészt a mérkőzésen nem túl jól játszó Mohamed Szalah-ra jöttek ki, nem mentek be. Végül Roberto Firmino az 55. percben viszont belőtte Kepa mellett Alexander-Arnold tökéletes beadását. Lampard a cserékkel akart reagálni az újabb bekapott gólra, és be is jöttek a számításai: A 61. percben a két csereember, Christian Pulisic és Tammy Abraham hozta össze a Chelsea második szépítő találatát, míg a 73. percben Pulisic egy remek egyéni alakítással hozta vissza a reményt csapata számára. Azonban nem örülhettek sokáig, mivel a 84. percben egy hazai kontra végén Andy Robertson beadását Alex Oxlade-Chamberlain lőtte be, ezzel beállítva a meccs végeredményét is.

Liverpool-Chelsea: 5-3 (3-1)
Helyszín: Anfield (Liverpool) Vezette: André Marriner
Gólszerzők: Keita (23.), Alexander-Arnold (38.), Wijnaldum (43.), Firmino (55.), Oxlade-Chamberlain (84.) ill. Giroud (45+3.), Abraham (61.), Pulisic (73.)
Sárga lap: Gomez (83.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Keita (Jones, 66.), Fabinho, Wijnaldum (Milner, 66.), Salah (Oxlade-Chamberlain, 79.), Firmino (Minamino, 87.), Mane (Origi, 87.). Vezetőedző: Jürgen Klopp

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Zouma, Rudiger, James, Jorginho, Kovacic, Alonso (Emerson, 88.), Willian (Pulisic, 59.), Mount (Hudson-Odoi, 59.), Giroud (Abraham, 59.). Vezetőedző: Frank Lampard

https://www.youtube.com/watch?v=lrA_9Lx-0nU

A bajnokság jelenlegi állása: