Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi a honfitársát akarja a Barca edzőjének – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a Barcelona vezetősége Laurent Blanc kinevezésén dolgozik, addig sajtóinformációk szerint a klub legnagyobb sztárja egészen mást látna legszívesebben a katalánok kispadján…

 

A The Sun értesülései szerint a komoly edzőkérdésben lévő Barcelona kispadján a csapat legnagyobb klasszisa, Lionel Messi nem más, mint honfitársát, Marcelo Bielsát szeretné látni a következő idénytől.

A korábban többek közt a Racing Santander, a Las Palmas és a Betis csapatát irányító Quique Sétien januárban érkezett a Barcelonához, akkor még azonos pontszámmal álltak a katalánok a tabella élén a szezon végére viszont a “királyi gárda” öt ponttal előzte meg őket, és már az utolsó forduló előtt bebiztosította története 34. bajnoki címét. Katalán források szerint a játékosok és a vezetőség sem elégedett a 61 éves trénerrel, akinek így muszáj lesz távoznia. Sokak szerint a kérdés már csak az lehet, hogy ki fogja követni őt a katalán óriás padján addig, ameddig a hosszútávú kiszemeltként emlegetett Xavi vagy Ronaldo Koeman aktuális munkája miatt nem állhat a Barca rendelkezésére.

Az “Őrült” becenévre hallgató argentin mester éppen idén jutotta fel a Leeds United csapatát az angol másodosztályból az élvonalba, de egyelőre nem hosszabbította meg velük lejáró szerződését. Bielsa egykor az argentin és a chilei válogatott szövetségi kapitánya volt, Spanyolországban korábban az Espanyol és az Athletic Club csapatát irányította. A közelmúltban többek közt a Barca egykori legendás játékosa és edzője, Pep Guardiola egyenesen a világ legjobb edzőjének nevezte őt.

Az biztos, hogy ha létrejönne ez a kinevezés, az szembe menne a Barca vezetőségének eddigi munkásságával, ám Bielsa személye önmagában garancia lenne arra, hogy felkavarja a katalán óriásnál az állóvizet, amiből még éppen jól is kijöhetne a gárda…