Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG korábbi menedzsere ülhet le a Barca kispadjára – sajtóhír

Francia sajtóértesülések szerint a PSG korábbi trénere, Laurent Blanc irányíthatja a következő idényben a Barcelonát.

A francia L’Équipe információi szerint a  Barca jelenlegi vezetőedzője, Quique Setién csak a Bajnokok Ligája megnyerése esetén tarthatja meg a posztját. A sportlap szerint azonban ebben az esetben sem valószínű, hogy kitölti 2022 nyaráig érvényes szerződését. Állítólag jelenleg egy átmeneti megoldást keresnek, amíg a klub korábbi klasszisa, Xavi Hernández el nem vállalja a feladatot. A legesélyesebb jelölt pedig a kellő szakmai tapasztalattal rendelkező 54 éves Laurent Blanc, a katalánok egykori védője.

Xavi jelenleg a katari al-Szadd vezetőedzője, aki korábban már nyilatkozott arról, hogy nagy álma edzőként visszatérni a Barcelonába. Tavaly decemberben azonban, amikor már felmerült Ernesto Valverde január közepén valóra vált menesztése, még nem érezte magát késznek erre.

Setién irányítása alatt azért nem ment olyan jól a katalán gárdának: február elején a negyeddöntőben kiesett a Király-kupából, majd címvédőként elbukta a bajnoki címet is a Real Madriddal szemben. A Barcelona legközelebb a BL-nyolcaddöntő visszavágóján lép pályára a Napoli ellen augusztus 8-án, az idegenbeli 1-1-es döntetlent követően.