Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Liverpool és a City sem hibázott az évadzárón – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 2019-2020-as idényének zárófordulójában vasárnap délután rendezték az összes mérkőzést, az első két helyezett számára már volt tétje az utolsó fellépéseknek…

A bajnok Liverpool csapata házon kívüli 3-1-es sikerrel fejezte be a történelmi szezont a Newcastle United otthonában. Jókora meglepetésre a “Szarkák” már a legelső perc végén megszerezték a vezetést, Shelvey egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból ugratta ki Dwight Gayle-t, aki a kapujából kifutó Allison mellett biztosan helyezett a hosszú sarokba. Lassan ébredezett a Klopp-csapat, de a játékrész második felében már többször is életjelet adott magáról a címvédő, és nem sokkal a szünet előtt Oxlade-Chamberlain jobb oldali bejátszását az előre húzódó Virgil van Dijk fejelte védhetetlenül Dubravka hálójába. Egy óra elteltével Divock Origi a büntetőterület bal oldali sarkától befelé húzva remek átlövéssel volt eredményes, megfordítva ezzel a mérkőzést a “Vörösök” javára. A vendégek győzelmét Sadio Mané egy remek találattal biztosította be az utolsó pillanatokban. Ennyi pedig elég is volt a bajnoknak ahhoz, hogy idegenbeli győzelemmel fejezze be az emlékezetes idényt, melyet végül 99 ponttal zárt.

Newcastle United-Liverpool 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Gayle (1.), ill. van Dijk (38.), Origi (59.), Mané (89.)

 

A végére remek formába lendülő Mancheser City a tök utolsó Norwich City 5-0-s legyőzésével zárta az idényt. A már biztos kieső vendégek hamar hideg zuhannyal sokkolhatták volna a City-t, azonban Hernández nyolcadik minutumban született találatát végül a videóbírózást követően les miatt érvénytelenítették. Több se kellett a manchesterieknek, néhány perc múlva Walker elfutása után Gabriel Jesus egy kapu előtti lecsorgó labdát kotort be közvetlen közelről. A fölényben játszó házigazda közvetlenül a félidő előtt Kevin de Bruyne parádésan bombázott a tizenhatos vonala elől a bal felső sarokba. A második félidőre gyakorlatilag lefutottá vált a mérkőzés, bő tíz perccel a lefújás előtt de Bruyne kiugratásából Raheem Sterling volt eredményes, kisvártatva pedig Riyad Mahrez is betalált, majd Kevin de Bruyne napi második találata alakította ki a végeredményt. Pep Guardiola csapata kiváló passzban zárta az idényt: az utolsó öt meccsét megnyerte, abból egyet 4-0-s, hármat 5-0-s különbséggel, a Norwich pedig sereghajtóként búcsúzott a Premier League-től.

Manchester City-Norwich City 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Gabriel Jesus (11.), de Bruyne (45+1., 90.), Sterling (79.), Mahrez (83.) ill.

 

A 38. forduló eredményei

Arsenal-Watford 3-2
Burnley-Brighton Hove Albion 1-2
Chelsea-Wolves 2-0
Crystal Palace-Tottenham 1-1
Everton-Bournemouth 1-3
Leicester City-Manchester United 0-2
Manchester City-Norwich City 5-0
Newcastle United-Liverpool 1-3
Southampton-Sheffield United 3-1
West Ham United-Aston Villa 1-1

A bajnokság végeredménye

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)