Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Immobile mesterhármassal vágott vissza a Lazio

A 36. forduló sem telt eseménytelenül az olasz pontvadászatban, a Lazio és a Roma ugyanis fordulatos találkozókon izzadt meg a pontokért.

Ezen kívül már csak két forduló van hátra az olasz bajnokságból, így az európai kupahelyekért küzdő együtteseknek mindent bele kell adniuk a bajnoki hajrában. Különösen igaz ez annak szellemében, hogy az Atalanta, a Napoli és az AC Milan is meglepően jó formát tudott állandósítani az utolsó hetekre, amivel a nehézségekkel küzdő nagy csapatoknak kellemetlen problémákat tudtak okozni. Ilyen csapat az AS Roma és a Lazio is, amelyek ezúttal is minden pontért meg kellett, hogy küzdjenek.

A Lazio a Hellas Verona otthonába látogatott és az első félidőben mondhatni nem az ő akaratuk érvényesült. A hazaiak birtokolták többet a labdát, veszélyesebbek is voltak, Amrabat büntetőjével pedig még a vezetést is megszerezték a szünethez közeledve. A ráadás utolsó utáni pillanataiban azonban jött a jó öreg Immobile és elhelyezett – szintén büntetőből – egy lélektanilag rendkívül fontos találatot. Ez volt az első olyan löket, amely a Lazio számára reményt jelenthetett, a fordulás után pedig jött még pár ilyen. Az 56. percben például Milinkovic-Savic szabadrúgása megpattant a sorfalon és ennek köszönhetően jutott csak át a már elugró Radunovicon. A 62. percben pedig a letámadás következtében jutott jó helyen labdához a vendég együttes, amivel Correa egy kis forgolódás után ismét csak betalált (némi szerencse is kellett, hogy nem akadt el a próbálkozása). Rövid időn belül tehát hatalmasat változott a meccs képe, hiszen szinte a semmiből fordított és kényelmes előnyre tett szert a római együttes. És továbbra sem volt olyan sok helyzetük, nagyszerű hatékonysággal operáltak az ellenfél kapuja előtt. Az i-re a pontot Immobile tette fel a 83. percben egy gyors támadás végén, amikor is egy csodás lövést eresztett meg, amit a kapus nem háríthatott – végre szerzett a Lazio egy igazán tisztességes gólt ezen az estén. Sőt, Immobile nem állt le és a hosszabbítás legvégén is élni tudott egy büntetővel. Az eredmény így 5-1 a Laziónak, Immobile pedig mesterhármast szerzett. Összességében így az Inzaghi csapat végül is kényelmesen hozta a három pontot és tapad az Atalantára.

Városi riválisuk, az AS Roma kicsit nagyobb kihívással nézett szembe, hiszen a Fiorentina együttese képes volt egy komoly csapat benyomását kelteni a pályán – nem is volt könnyű érvényesülni ellenük. Az első játékrész túlnyomó részében a fővárosiak birtokolták sokat a labdát, ám nem igazán tudtak vele mit kezdeni. Nem voltak helyzetek, ám a vendégek révén az első félidő vége felé jöttek az első lehetőségek és a Roma is veszélyeztetett. A jeget itt is egy utolsó pillanatos büntető törte meg, méghozzá egy buta szabálytalanság után az AS Roma jöhetett. Veretout magabiztos volt, így előnnyel mehettek pihenni a hazaiak. Jött azonban a folytatás, amire nagyon felszívta magát a kék mezes Fiorentina. Annyira így volt ez, hogy az 54. percben egy szöglet után Milenkovic szép fejesével ki is tudtak egyenlíteni. Ezek után újra nyílt lett a meccs és lendületes a játék, lehetőségek pedig továbbra is akadtak mindkét oldalon. Jött azonban a hajrában egy újabb fordulópont és ebből is a hazaiak jöttek ki jobban. Újabb tizenegyes, amit ezúttal Dzeko váltott gólra – innentől pedig már az eredmény sem változott. A rómaiak fontos mérkőzésen szerezték meg a győzelmet és tartják a biztos Európa-liga főtáblás helyet érő 5. pozíciót a Milan előtt.

Hellas Verona – Lazio 1-5
G.: Amrabat (38. – büntető), Immobile (45+5. – büntető, 83., 94. – büntető), Milinkovic-Savic (56.), Correa (62.)

AS Roma – Fiorentina 2-1
G.: Veretout (45. – büntető), Milenkovic (54.), Dzeko (86. – büntető)

A forduló korábbi eredményei

Napoli – Sassuolo 2-0
Genoa – Inter 0-3
Brescia – Parma 1-2
AC Milan – Atalanta 1-1
Bologna – Lecce 3-2
Cagliari – Udinese 0-1
Spal – Torino 1-1

A forduló további programja

21:45 Juventus – Sampdoria (Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása

Köszönet a tabellákért az Eredmenyek.com-nak!