Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezen a napon történt: A Manchester City egyik, ha nem a legjobb igazolása!

9 évvel ezelőtt jelentette be a Manchester City együttese, hogy megszerezték az Atletico Madridtól Sergio Agüerot.

2011. július 28-án vált hivatalossá, hogy a Manchester City játékosa lesz Sergio Agüero. A “Polgárok”40 millió eurót fizettek ki a támadó játékjogáért, amivel ő lett akkor a klub legdrágább igazolása, megelőzve Robinhót. Ez a befektetés alaposan megtérült a City számára már az első szezonjában is, hiszen az argentin ekkor szerezte a QPR elleni emlékezetes hosszabbításos gólt, amivel 1968 után először lett bajnok a gárda.

Agüero azóta még többet tett a csapat felemelkedéséért. Összességében már 4 bajnoki címet, 5 Ligakupa és 1 FA-kupa elsőséget ünnepelhetett, valamint háromszor a szuperkupát is a magasba emelhette. Ezen kívül a 2014/15-ös szezonban ő lett az angol bajnokság gólkirálya, valamint ő a legeredményesebb külföldi játékos a PL történetében, köszönhetően eddigi 180 találatának.

Az argentin támadó minden sorozatot figyelembe véve már 370 alkalommal lépett pályára a “Polgárok” mezében, amelyeken 254 gólt szerzett és 73 gólpasszt osztott ki. Szerződése jövő nyáron jár le Manchesterben. Piaci értékét a mértékadó transfermarkt 52 millió euróra becsüli.