Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A szezon során másodszor is megverte a Napolit az Inter!-videóval

Ebben az évben már negyedszer feszült egymásnak a Napoli és az Inter. Az idei 3 csörtéjük kiegyenlített mérleget hozott, ezúttal viszont Antonio Conte legénysége tudott felülkerekedni.

Korán megszerezte a vezetést az aktívabban kezdő Inter. A 11. percben Biraghi beadását követően D’Ambrosio lőtte el Meret mozgásával ellentétesen a labdát, aki így tehetetlen volt a kísérlettel szemben, 1-0! A kapott gólt követően feljebb kapcsolt a Napoli, akiknek a 20. minutumban majdnem összejött az egyenlítés. Egy lövési kísérletbe nyúlt bele Insigne, ami így éppen elkerülte Handanovic kapuját. 5 perccel később Zielinski távoli bombáját hárította bravúrral Handanovic. A 31. percben újabb nagy mentésre volt szükség a szlovén kapustól, aki Politano kísérletét védte. Ezt követően ismét ziccerbe került a Napoli, de Insigne nem találta el a kaput. A játékrész hosszabbításában még Brozovic lövését védte nagy bravúrral Meret.

A második félidőben alaposan csökkent az intenzitás, egyik fél sem tudott igazán a másik gárda kapuja elé jutni. A 64. percben Elmas próbálkozott meg egy átlövéssel, de kísérlete célt tévesztett. A 74. minutumban aztán megduplázta előnyét az Inter. Lautaro Martinez indult el a középpályáról, majd ellőtte 25 méterről a labdát és kilőtte az alsó sarkot, 2-0! A 78. percben végleg eldönthette volna a találkozót a hazai együttes, de egy kontránál Barella túl hosszan tolta meg a labdát, pedig 2 az 1-ben vihették Meretre a játékszert. Az utolsó 10 minutumban az Inter okosan eldugta a labdát, így a Napolinak nem volt sok esélye a különbség csökkentésére. A hazaiak győzelmükkel visszaszerezték attól az Atalantától a 2. helyet, akikkel az utolsó fordulóban fognak megmérkőzni.

Inter – Napoli 2-0 (1-0)
Helyszín:
Stadio Giuseppe Meazza Vezette: Paolo Valeri
Gólszerzők:
D’Ambrosio (11.), L. Martinez (74.) ill.-
Sárga:
Sanchez (22.), Brozovic (45+4.), Barella (55.), Biraghi (76.) ill. Lozano (81.)
Kiállítás: -ill.-

Inter: Handanovic – D”Ambrosio, de Vrijm Bastoni – Biraghi (Young 80.), Brozovic, Barella, Candreva (Godin 60.), Borja Valero (Eriksen 89.) – Lukaku (Moses 89.), Sanchez (L. Martinez 60.) Vezetőedző: Antonio Conte

Napoli: Meret – Hysaj (Malcuit 84.), Maksimovic, Koulibaly, Rui (Ghoulam 65.) – Demme, Elmas, Zielinski (Allan 65.) – Politano (Lozano 75.), Milik (Callejon 83.), Insigne Vezetőedző: Gennaro Gattuso

A mérkőzés összefoglalója: Hamarosan…

A 37. forduló eredményei és további programja:

Kedd:
Parma 1-2 Atalanta

Szerda:
19:30 Lazio – Brescia (Tv: Digi Sport 2)
19:30 Sampdoria – AC Milan (Tv: Digi Sport 1)
19:30 Sassuolo – Genoa (Tv: Digi Sport 3)
19:30 Udinese – Lecce
19:30 Verona – Spal
21:45 Cagliari – Juventus (Tv: Digi Sport 1)
21:45 Fiorentina – Bologna (Tv: Digi Sport 3)
21:45 Torino – AS Roma (Tv: Digi Sport 2)

A bajnokság aktuális állása: