Legendák Viadala

Serie A: Gyorsan eldöntötte a második hely sorsát az Inter!-videóval

Kesztyűs Dávid
Kesztyűs Dávid
újságíró, 2020 augusztus 1. 23:02

Az utolsó fordulójához érkezett az olasz bajnokság, amely még erre a körre is tartogatott izgalmakat. Az Inter, az Atalanta és a Lazio is harcban volt a 2. helyért, amelyet végül Antonio Conte tanítványai kaparintottak meg.

 

Atalanta – Inter 0-2 (0-2)
Helyszín:
Stadio Atleti Azzurri d’Italia Vezette: Piero Giacomelli
Gólszerzők:
 –ill. D’Ambrosio (1.), Young (20.)

A legjobb támadósor a legjobb védelemmel csapott össze a második helyért folytatott küzdelemben. A 1. perc végén már meg is szerezte a vezetést az Inter. A vendégek egy szögletet végeztek el, amit Young adott be, Gollini hibáját pedig D’Ambrosio használta ki, 0-1! A 20. minutumban már kettő volt a különbség. Young kapta meg a szélen a labdát, befelé tört, majd szépen kilőtte a hosszúsarkot, 0-2! Az Atalanta nem tudta felpörgetni a játékát, míg a vendégek magabiztosan uralták az első játékrészt.

A második félidő első felében sem változott a játék képe. Az Atalanta nem tudott komoly helyzeteket kialakítani, míg az Inter támadásaiban folyamatosan ott volt a gólveszély. A 83. percbe megvolt az esélye a szépítésre az Atalantának, de Gosens pöccintése elkerülte Handanovic kapuját. Ezt követően Zapata került többször is helyzetbe, viszont vagy a védők blokkoltak, vagy a támadó rontotta el a lehetőséget. A találkozót végül teljesen megérdemelten nyerték meg a vendégek, akik így a 2. helyet szerezték meg, a Lazio vereségével pedig az Atalanta maradt a 3. pozícióban. A bergamóiak végül nem érték el a 100 gólos határt, megálltak 98-nál.

A mérkőzés összefoglalója:

 

Napoli – Lazio 3-1 (1-1)
Helyszín:
Stadio San PaoloVezette: Gianpaolo Calvarese
Gólszerzők: F. Ruiz (9.), Insigne (54.), Politano (90+3.) ill. Immobile (22.)

A Napoli is igen korán megszerezte a vezetést. A 9. percben Fabian Ruiz jutott lövéshez, ami megpattant egy védő lábán, így Strakosha nem tudott hárítani, 1-0! A félidő közepén összejött a vendégeknek az egyenlítés. Marusic beadására Immobile érkezett középen, aki megszerezte szezonbeli 36. találatát, ezzel beállítva Higuain idénycsúcsát, 1-1! Hiába játszott jobban és motiváltabban a hazai gárda, a félidőre 1-1-es állással vonulhattak a felek.

A második játékrész elején is aktívabb volt a Napoli. Az 52. percben Mertens harcolt ki egy büntetőt a hazaiak számára, amit Insigne értékesített, 2-1! Szinte rögtön egyenlíthettek volna a vendégek, de Correa kísérlete csak a kapufát találta el. Az utolsó 15 percbe lépve Marusic előtt is adódott egy nagy helyzet, de ezzel sem tudtak élni a Lazio játékosai. A 93. percben aztán eldőlt az összecsapás. Egy szépen kijátszott helyzetnél Mertens adta le a labdát Politanonak, aki ellőtte a vendégek kapusa mellett, 3-1! Vereségével a Lazio nem tudott fellépni a dobogóra, így a kiváló szezonkezdet ellenére a 4. hellyel kellett végül beérniük.

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 38. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Brescia 1-1 Sampdoria
AC Milan 3–0 Cagliari
Juventus 1–3 AS Roma

Vasárnap:
18:00 Spal – Fiorentina
20:45 Bologna – Torino
20:45 Genoa – Verona
20:45 Lecce – Parma
20:45 Sassuolo – Udinese

A bajnokság aktuális állása: