Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: A védő nem akar szeződést hosszabbítani!

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola elismerte, hogy Eric Garcia nem fogadta el a klub új szerződéshosszabbítási ajánlatát.

Garcia 2017 nyarán igazolt a Manchester Cityhez a Barcelona akadémiájáról 1,7 millió euró ellenében. Az égszínkékek felnőttei közé ebben a szezonban került a spanyol középhátvéd, aki az első csapatban összesen 22 találkozón jutott szóhoz.

A 19 esztendős játékost aktuális kontraktusa 2021 nyaráig köti a “Polgárokhoz”. Pep Guardiola egyik legfontosabb terve épp a City védelmének újjáépítése, amiben Garcia is fontos szerepet játszott volna. Ennek okán a klub egy új szerződést kínált a spanyol hátvédnek, aki viszont elutasította ezt. Erről Guardiola a Real Madrid elleni BL visszavágó előtti sajtótájékoztatón számolt be:

Közölte velünk, hogy nem szeretné meghosszabbítani a szerződését a Manchester Cityvel. Mi szerettük volna ha marad, de ő máshogy döntött, máshol szeretne játszani.

Garciával kapcsolatban a leggyakrabban épp a nevelőklubját, a Barcelonát hozzák szóba, akik úgy vélik, hogy korábbi játékosuk lehetne az ideális jelölt Gerard Piqué hosszútávú pótlására.

A 19 esztendős középhátvéd ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 19 meccsen kapott szerepet, amelyeken 1 gólpasszt osztott ki. Piaci értékét a mértékadó transfermarkt 16 millió euróra becsüli.