Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Robinho távozott a klubjától – HIVATALOS

Két év után egy bajnoki címmel a tarsolyában elhagyta török csapatát a veterán brazil támadó, aki várhatóan hazájában készülhet folytatni pályafutását…

A török bajnok Istanbul Basaksehir gárdája a péntek esti órákban erősítette meg, hogy brazil légiós, Robinho nem újítja meg szerződését a csapattal, hanem elhagyja a fővárosi együttest.

A 36 esztendős csatár első idényében négy gólig jutott csapatában, a 2019-2020-as szezonban viszont a bajnoki címből már csak epizódszereplőként vette ki a részét, 15 bajnoki fellépése alatt egyetlen találatot sem szerzett. Mindezek fényében abszolút nem meglepetés, hogy nem újította meg az évad végén lejáró szerződését.

A brazil sajtó korábbi várakozásai szerint a százszoros válogatott csatár nevelőcsapatában, a Santosban fogja folytatni pályafutását, egyesek szerint azonban a mostani kiszámíthatatlan helyzetben akár a karrierje befejezése is előfordulhat.

Robinho annak idején 2005-ben a Real Madrid hívószavára igazolt Európába, ahol három év alatt 135 mérkőzésen 35 gólt szerzett, majd másfél szezont töltött a Manchester City-ben és négy esztendőn át szolgálta az AC Milant – menet közben kölcsönben többször is szerepelt a Santosnál. Aztán a kínai és egy másik brazil csapatnál való szerepvállalását követően négy éven keresztül Törökországban játszott.