Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: egy hajrában szerzett góllal ejtette ki a Sevilla a Wolvest – videóval

Az Európa-liga Németországban zajló negyeddöntőjében a Wolverhampton a Sevillával találkozott. Míg az első félidő elején még az angolok játszottak jobban, egy hiba után szétestek és a spanyolok a végére teljesen átvették az irányítást. A győzelmet és a továbbjutást jelentő gólra az utolsó pillanatig kellett várni, de ez éppen elég volt ahhoz, hogy a Sevilla elérje a célját. 

Az első félidőben a Wolves volt a bátrabb, de azért a Sevillának is voltak helyzetei. A 13. percben ráadásul büntetőt kaptak az angolok, miután Traoré tört be a tizenhatoson belülre, és mivel lerántani nem tudta Diego Carlos, odacsúszva felrúgta. Jimenez állt oda a büntetőponthoz, de a labdát csak kapusba tudta a lőni, a kipattanót pedig Carlos fejese után Moutinho csak a kapu felé tudta rúgni. Ez volt Jimenez mindössze második kihagyott büntetője a karrierje során. A játékrész vége felé a Sevilla egy kicsit feljavult és több veszélyes helyzetük is volt, főleg Suso és Ocampos révén, de gólt nem tudtak szerezni.

A Sevilla a második félidőre teljesen átvette az irányítást, a Wolves labdába is alig tudott érni. Sorra jöttek a spanyol helyzetek és szögletek, amelyek közül nem mind volt veszélyes, de az biztos, hogy lefoglalta az angol csapatot. A 63. percben Banega fejese után En-Nesyri három remek csel után lőhetett volna közvetlenül a kapu előtt, de végül belebotlott a labdába. Öt perccel később Suso adta be a labdát szélről, majd Koundé fejelt hat méterről a léc fölé. A 78. percben Banega nagyjából 19 méterről a bal felsőt célozta meg, de Rui Patricio hatalmasat védett. A kérdés már csak az volt, hogy talál-e egy gólt a Sevilla, vagy kihúzza a hosszabbításig a Wolves. A válasz a 88. percben érkezett, amikor végül megszerezte a vezetést a spanyol csapat. Banega jobb oldalról adta be a labdát középre, ahonnan Ocampos fejelt védhetetlenül a hálóba. Espirito Santo csapata az utolsó percekben sem tudott felmutatni semmit, így a Sevilla jutott tovább az elődöntőbe.

Wolves – Sevilla: 0-1 (0-0)
Helyszín: Schauinsland-Reisen-Arena (Duisburg) Vezette: Daniele Orsato
Gólszerzők: – ill. Ocampos (88.)
Sárga lap: Saiss (49.), Neves (90+1.) ill. Diego Carlos (12.)
Kiállítás: – ill. –

Wolves: Rui Patricio, Saiss, Coady, Boly, Vinagre, Moutinho (Neto, 71.), Neves, Dendoncjer, Doherty, Traore (Jota, 79.), Jimenez. Vezetőedző: Nuno Espirito Santo

Sevilla: Bono, Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon, Banega, Fernando, Jordan (Vazquez, 84.), Ocampos, Suso (Munir, 89.), En-Nesyri (De Jong, 85.). Vezetőedző: Julen Lopetegui