Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Volt játékosa lehet a Barca következő edzője – sajtóhír

A Bayern München elleni 8-2-es, megsemmisítő vereség után komoly személyi változásokra lehet számítani a Barcelona háza táján, melyet a minap az elnök is megerősített

Egybehangzó spanyol lapértesülések szerint a következő, 2020-2021-es szezonra átmeneti megoldásként a Barcelona korábbi kiváló csatára, Thierry Henry ülhet majd le a csapat kispadjára.

A hétfőre ígért rendkívüli ülésen ugyanis a Blaugrana a várakozások szerint meneszteni fogja Quique Sétient a csapat kispadjáról, ám a hosszútávú kiszemeltnek tartott jelöltek közül Xavi és Ronald Koeman egyaránt hűséges jelenlegi munkájához, és legkorábban jövő nyáron csatlakozna a Barcához.

A franciák egykori világ-, és Európa-bajnok 42 éves klasszisa annak idején játékosként az Arsenalnál eltöltött dicsőséges esztendők után 2007 és 2010 között erősítette a Barcelonát. Henry az edzői pályafutását a belga válogatott segédjeként kezdte, majd első hivatalos megbízatása során csúnyán leszerepelt nevelőcsapata, az AS Monaco kispadján, ahonnan módszerei révén a játékosai gyakorlatilag kiutálták, és három hónap után távozni kényszerült. Tavaly november óta az MLS-ben szereplő Montreal Impact trénereként tevékenykedik, a nyári rövidített MLS-torna alatt a nyolcaddöntőben esett ki csapata a későbbi döntős Orlando Cityvel szemben.

A Barca vezetősége évek óta hiába költ el nyaranta százmilliókat új igazolásokra, az eddigi utolsó, 2015-ös BL-győzelem óta nem tudott jelentősebb nemzetközi eredményt felmutatni, a Bayern elleni csapás pedig számtalan negatív rekordot megdöntött.