Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Döntött edzőjéről a Barcelona – HIVATALOS

A Bayern München elleni 8-2-es, megsemmisítő vereség után fontos személyi változásokra lehet számítani a Barcelona háza táján, melyet a minap az elnök is megerősített, és hétfő este megérkezett a várva várt bejelentés…

A Barcelona együttese a hétfő esti órákban hivatalos oldalain keresztül közölte, hogy menesztette a januárban kinevezett Quique Setiént a csapat vezetőedzői posztjáról.

A korábban többek közt a Racing Santander, a Las Palmas és a Betis csapatát irányító Sétien januárban érkezett a Barcelonához, akkor még azonos pontszámmal álltak a katalánok a tabella élén a szezon végére viszont a “királyi gárda” öt ponttal előzte meg őket, és már az utolsó forduló előtt bebiztosította története 34. bajnoki címét.

Setién felmentése abszolút nem számít meglepetésnek, hiszen a katalán sajtóhírek szerint a játékosok és a vezetőség sem volt elégedett a 61 éves trénerrel, akinek így muszáj volt távoznia.

Jóval nagyobb kérdés, hogy ki fogja követni a posztján, számtalan jelölt közül a legnagyobb esélyes a klub korábbi játékosa, Ronald Koeman lehet a legfőbb favorit, amennyiben sikerül elcsábítani a holland válogatott éléről. Ugyanakkor hosszútávon cél lehet a jelenleg Katarban dolgozó klublegenda Xavi kinevezése, de a minap szóba került Thierry Henry a Barca kispadjára, míg az angol sajtó szerint a Manchester City-nél Pep Guardiola távozását követelik, ami még ugyancsak kapóra jöhet a Blaugrana számára.

Néhány napon belül minden bizonnyal kinevezésre kerülhet az új tréner, hiszen kevesebb mint egy hónap múlva kezdődik a La Liga következő idénye…