Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazatért Balogh Norbert – HIVATALOS

Megannyi balul sikerült légiós kalandot követően a szerdai bejelentés értelmében a Magyar Kupa-győztesnél folytatja pályafutását a Debrecen egykori szépreményű tehetsége…

 

Az NB I-ben szereplő Budapest Honvéd csapata a szerda esti órákban jelentette be, hogy 2+1 éves szerződést kötött a legutóbb Angliában játszó tehetséges támadóval, Balogh Norberttel.

“Több lehetőségem is volt, külföldről is kerestek, de úgy érzem, vízválasztó időszak következik a pályafutásomban. Huszonnégy éves vagyok, és el kellett döntenem, hogy belevágok egy újabb külföldi lehetőségbe, ahol nem biztos, hogy szem előtt vagyok, ahol nem tudom, mennyit játszhatok, vagy olyan klubot keresek, ahol több esélyem van arra, hogy kiteljesedjek, ahol fel tudom újra építeni magamat. Jó érzés fogott el, amikor megkeresett a Honvéd, több mint egy órát beszélgettem Urbányi István sportigazgatóval, nagyon tetszett az, amit felvázolt, és úgy érzem, a legjobb döntés az volt, hogy a Honvédot választom. Fontos tagja akarok lenni a csapatnak, szeretném újra magamat adni a pályán, hogy úgy tudjak futballozni, ahogy Debrecenben is játszottam, mielőtt külföldre kerültem. Vagy akár még jobban.”

Mint ismeretes, Balogh 2016 januárjában 2.2 millió euróért cserébe hatalmas reményekkel a Palermóhoz szerződött, amelyben a Serie A-ban is szerepelhetett, ám második évében az együttes kiesett az élvonalból. A másodosztályban már kevésszer léphetett pályára, később pedig kölcsönadták a ciprusi APOEL Nicosiához, amelyben 12 találkozón kétszer volt eredményes. Tavaly nyáron szerződést bontott a csődközelbe került és visszasorolt Palermóval, majd szeptemberben az angol másodosztályú Hull Cityhez igazolt, ám május végén szerződést bontott velük.