Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: A hosszabbításban mentett pontot a Fehérvár!

A MOL Fehérvár és a Paks sem kezdte jól az új szezont. A Fehérvár úgy lépett pályára ezen a mérkőzésen, hogy hazai közönség előtt csak a győzelem elfogadható eredmény, de a végén annak is örülhettek, hogy egy pontot otthon tudtak tartani.

Az első 15 percben hiába volt többet a játékszer a Fehérvárnál, a Paks stabilan állt a lábán. Az ezt követő időszakban viszont több nagy helyzet is adódott a hazaiak előtt. Először Holczer adta el a labdát, Hodzic viszont nem tudott élni a lehetőséggel, majd Stopira fejelt fölé egy szöglet utáni beadást, végül pedig Holczer mutatott be egy bravúrt lábbal Hodzic kísérleténél. A 30. percben újabb ziccer adódott Hodzic előtt, miután a paksi védők elváltották magukat, a támadó viszont a kapus kicselezése után kisodródott és fölé lőtt. A játékrész végén még Houri egyéni akciója után akadt védenivalója a Paks hálóőrének, de ezt a helyzetet is megúszták a vendégek.

A második félidőben Evandro előtt adódott az első nagy lehetőség, lövése azonban a kapufa hárította. A hazaiak jóval kevesebb lehetőséget tudtak kialakítani ebben a játékrészben, de a csereként beálló Zivzivadze és Petrjak is eljutott egy-egy lövésig. A 80. percben aztán az addig nagy helyzet nélkül futballozó Paks megszerezte a vezetést. Bognár szabadrúgásába Szabó fejelt bele, a hosszún pedig Szélpál érkezett és továbbított a hálóba, 0-1! Sokáig úgy nézett ki, hogy a Fehérvárnak nincs válasza a vendégek góljára, de a 92. percben összejött az egyenlítés. A több nagy helyzetet elrontó Hodzic szakadt el védőjétől egy szögletnél és fejelt a hálóba, 1-1! Ezt követően már nem alakult ki nagy helyzet, így a Fehérvár ismét csak döntetlent ért el, míg a Paks megszerezte első pontját.

MOL Fehérvár FC – Paks 1-1 (0-0)
Helyszín:
MOL Aréna Sóstó Vezette: Karakó Ferenc
Gólszerzők:
 Hodzic (90+2.) ill. Szélpál (80.)

 

A 2. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Mezőkövesd 1-1 Zalaegerszeg
MTK 3-1 Hondvéd

Vasárnap:
17:45 Újpest – Budafok (Tv: M4 Sport)