Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Őt nézte ki Cavani helyett a Benfica!-sajtóhír

Portugál sajtóhírek szerint a Benfica együttese Edinson Cavani helyett egy másik rutinos támadót, az Atletico Madridban szereplő Diego Costát nézte ki.

Az A Bola beszámolója alapján a Benfica gárdája letett Edinson Cavani megszerzéséről, pedig sokáig úgy tűnt, hogy az urugayi támadó a lisszaboni alakulathoz szerződik. Helyette az Atletico Madrid csatárát, Diego Cosát nézték ki.

Costa 2018 januárjában került vissza az Atletico Madridhoz 66 millió euró ellenében, formájával azonban nem tudta meghálálni az érte kifizetett nagy összeget. Visszatérése óta 77 találkozón lépett pályára a “Matracosok” mezében, amelyeken 17 gólt és 14 gólpasszt jegyzett. Szerződése még egy évig köti a fővárosi alakulathoz, akiknek így kapóra jöhet a Benfica érdeklődése. A portugál gárda azért tett le Cavaniról, mert a támadó fizetési igényei túl magasak. Amennyiben Costát sem tudnák megszerzni, arra az esetre is van alternatívája a portugál csapatnak, Michy Batshuayi személyében.

Diego Costa ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 30 találkozón lépett pályára, amelyeken 5 találatot és 5 asszisztot ért el. Piaci értékét a mértékadó transfermarkt 14,5 millió euróra becsüli.