Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: “Messi csak jövőre távozhat”

Kedd este futótűzként terjedt a hír, mely szerint Lionel Messi az azonnali távozását kérte a Barcelona vezetőségétől, és máris számtalan találgatás kezdődött a hatszoros aranylabdás jövőjét illetően…

A Barcelona vezetősége amerikai AP hírügynökségnek elismerte, hogy Lionel Messi hivatalosan értesítette őket a döntéséről, és viszontválaszukban azt írták, szeretnék, hogy az argentin klasszis maradjon és náluk fejezze be pályafutását. A keddi esti válságértekezletet követően több igazgató is lemondott, az aktuális elnök, Josep Bartomeu azonban továbbra is kitart a posztján.

Ugyanakkor a Barca korábbi elnöke, Joan Gaspart a Marcának úgy nyilatkozott, hogy Messi klubváltása legfeljebb jövőre lesz kivitelezhető:

“Nem tud most elmenni, ingyen csak jövőre lesz erre lehetősége. Láttam a szerződést, amiben teljesen egyértelműen meg van fogalmazva. A záradék júniusban érvényét vesztette. Ha kevesebbért távozik, mint a 700 millió eurós kivásárlási ára, az sokkal megalázóbb lesz a Barcelona számára, mint a Bayern München elleni 8–2. Az én megítélésem szerint inkább távozzon jövőre ingyen, mint most 700 milliónál kevesebbért.Ez az egész nem pénz kérdése, hiszen van egy aláírt szerződés, ennyi. Nagyon szeretem Messit, de a Barcelonát még jobban. Fizessék ki a kivásárlási árát. Hasonló volt a helyzet, amikor Luis Figónál eljátszották ezt velünk, de én is megcsináltam Rivaldo esetében, mert számomra a Barcelona volt az elsődleges. A jelenlegi szituáció ugyanez. megértem, hogy Messire nyomást gyakorolnak annak érdekében, hogy elhagyja a csapatot, de ha még én lennék a klub elnöke, nem tárgyalnék az árról, egy centet sem engednék el. Messinek sem szabad elfelejtenie, hogy a szurkolók jobban szeretik a klubot a játékosnál. Ha úgy dönt, hogy jövőre ingyen akar elmenni, hát, nem szerencsés helyzet, hiszen addigra már 34 éves lesz.”

Messi szerződése azon záradékára hivatkozva szeretne csapatot váltani, amely lehetővé teszi számára, hogy ingyen igazoljon másik klubhoz, csakhogy annak határideje júniusban lejárt, így az sem elképzelhetetlen, hogy pereskedéshez vezethet az ügy, mivel Messi viszont úgy értelmezi, az adott szezon végén dönthet a folytatásról, márpedig az idény a Bajnokok Ligája lisszaboni nyolcas döntőjével zárult.