Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: ezért menesztette edzőjét az újonc

Ahogyan arról beszámoltunk, némileg váratlanul a spanyol bajnokság (La Liga) mezőnyébe frissen feljutó csapat menesztette vezetőedzőjét…

 

A spanyol másodosztályú rájátszás döntőjének megnyerésével az Elche jutott fel a La Liga 2020-2021-es mezőnyébe, miután a fináléban a Girona csapatát múlta felül. Általános meglepetésre azonban a klubot sikerre juttató vezetőedző, Juan José Rojo Martín “Pacheta” szerződését nem hosszabbították meg.

Egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint a klub új argentin többségi tulajdonosa, Christian Bragarnik akarta minden áron a tréner menesztését, mert a fejébe vette, hogy a jelenleg az argentin élvonalbeli Gimnasia La Plata csapatát irányító Diego Maradonát akarja látni a csapat vezetőedzőjeként az élvonalban. Az egykori legenda valamennyi mérkőzése egy-egy külön esemény hazájában, és az elmúlt idényben az aktuális vendég csapat városában rendszerint utcai felvonulások keretein belül köszöntötték, s valamennyi mérkőzés előtt megajándékozzák.
Az 59 éves egykori világbajnok klasszis jelenleg edzői karrierje nyolcadik állomáshelyén teljesít szolgálatot, egyelőre kizárólag Európán kívüli kontinenseken vállalt munkát, viszont annak idején 1982 és 1984 között a Barcelona, 1992-ben pedig a Sevilla játékosaként már feltűnt Spanyolországban.