Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca nem adja lejjebb az igényeit Messi iránt – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, Lionel Messi valóban nem jelent meg a vasárnapi napon a Barcelona játékosai számára kötelező koronavírus-teszteken, vagyis a hatszoros aranylabdás klasszis nem fogja holnap elkezdeni a csapattal a felkészülést…

Lionel Messi szombaton arról tájékoztatta a Barcelona vezetőségét, hogy vasárnap nem jelenik meg az edzőközpontban, ahol a felkészülés hétfői megkezdését megelőzően koronavírus-tesztet végeznek a játékosokon, és szavát tartva, valóban távol maradt a kötelezettségtől, melyen például még a már létszámfeletti Luis Suárez és Arturo Vidal is megjelent.

Mindezzel Messi szerződésszegést csinált, ezért a klub várhatóan pénzbüntetéssel fogja sújtani. A katalán Sport nevű lap szerint szerint akár havi fizetésének tíz százalékába is kerülhet az önkéntes távollét, vagy harminc napra is fizetés nélkül maradhat.

Sokkal fontosabbnak tűnő fejlemény, hogy Messi ezzel a húzással is bizonyította, hogy abszolút nem hajlandó kompromisszumot kötni a csapattal, ő már a Barcán kívül képzeli el magát, nem tartozik többé a klubhoz. Ezzel szemben a klubvezetés szentül kitart amellett, hogy kizárólag a szerződésében meghatározott 700 millió eurós kivásárlási ár ellenében hajlandó elengedni Messit. A Mundo Deportivo már arról ír, hogy a Barcelona vezetőségében mindenkinek utasításba adták, hogy ha valaki Messiről érdeklődik, lehetőleg fel se vegye a telefont, ha mégis ajánlat érkezik, legyen annyira rugalmatlan, amennyire csak lehet. A lap szerint a klub ezzel próbálja rábírni klasszisát arra, hogy maradjon még egy évet.

Messi 2004 óta több mint 700 tétmérkőzésen lépett pályára a Blaugrana színeiben, és bár az évek során időről időre korábban is felröppentek a távozásáról szóló pletykák, a klub iránti elkötelezettsége olyan erős volt, hogy mindezt nem lehetett komolyan venni. Most viszont a játékos bizalma alaposan megingott a Barca vezetősége irányába, és minden eddiginél közelebb áll ahhoz, hogy elhagyja szeretett csapatát.

Nagyon úgy néz ki, hogy a feleknek nem fog sikerülni békében elválni egymástól, jó eséllyel már csak az ügyvédek dönthetnek a másfél évtizeden át megannyi sikert hozó együttműködés lezárásának mikéntjéről…