Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A La Liga közleményt adott ki Messiről – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, Lionel Messi nem jelent meg a vasárnapi napon a Barcelona játékosai számára kötelező koronavírus-teszteken, mellyel tovább nyomatékosította távozási szándékát…

Csakhogy a felek közt jelentős egyet nem értés van, hiszen Lionel Messi azért nem jelent meg a vizsgálatokon, mert úgy véli, már nem tartozik a Barcelona kötelékébe, és kérte, hogy az idény végeztével ingyen engedjék el őt a klubtól. Ezzel szemben a klub vezetősége ragaszkodik hozzá, hogy Messi idén nyáron csak a szerződésében rögzített 700 millió euró kifizetése esetén távozhat a csapattól. Az ügyben a La Liga vasárnap délután közleményt adott ki:

“A szerződés érvényben van, és van egy »kilépési záradéka« arra az esetre, ha Lionel Andrés Messi kezdeményezné a szerződése idő előtti, egyoldalú felbontását. Az érvényben lévő szabályokkal összhangban, és az ilyen esetekre érvényes előírások szerinti folyamatokat követve, a La Liga nem hajtja végre a játékos szövetségből való eltávolításához szükséges előzetes vízumprocedúrákat, amíg nem fizették ki az említett záradékban szereplő összeget.”

Messi 2004 óta több mint 700 tétmérkőzésen lépett pályára a Blaugrana színeiben, és bár az évek során időről időre korábban is felröppentek a távozásáról szóló pletykák, a klub iránti elkötelezettsége olyan erős volt, hogy mindezt nem lehetett komolyan venni. Most viszont a játékos bizalma alaposan megingott a Barca vezetősége irányába, és minden eddiginél közelebb áll ahhoz, hogy elhagyja szeretett csapatát.

Nagyon úgy néz ki, hogy a feleknek nem fog sikerülni békében elválni egymástól, jó eséllyel már csak az ügyvédek dönthetnek a másfél évtizeden át megannyi sikert hozó együttműködés lezárásának mikéntjéről…