Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: utolsó perces góllal mentett pontot Spanyolország Németország ellen – videóval

A Nemzetek Ligája A divíziójának 4. csoportjában egy igazi gálameccs jött össze már rögtön az első fordulóban. A mérkőzés kiegyenlített volt, a vezetést mégis a németek szereztek meg, ezt pedig egészen a végéig meg tudták tartani, de az utolsó percben egyenlítettek a spanyolok egy igen érdekes góllal. A csoport másik meccsén Ukrajna Svájcot fogadta, és bár a vendégek bátran futballoztak, a hazai csapat két szép góllal megszerezte a három pontot, ezzel együtt pedig az első helyet a csoportban.

Németország – Spanyolország:

Kiegyenlített első félidőt játszottak a csapatok, kevés helyzettel, a veszélyesebbek pedig a németek nevéhez fűződtek. A 11. percben David de Gea védett nagyot Thilo Kehrer jobb alsó sarokba tartó fejesénél, a 18. percben pedig Leroy Sane vette célba  a jobb felső sarkot egy erőteljes lövéssel, de a kapus reflexmozdulattal menteni tudott. A 23. percben a spanyolok is veszélyeztettek, ekkor Kevin Trapp védte Sergio Busquets jobb alsó sarokba tartó lövését.  A játékrész hátralévő részében inkább a sokpasszos játék volt jellemző, és egyik csapat sem tudott igazán nagy helyzetet kialakítani.

A második félidőre Luis Enrique becserélte Ansu Fatit, aki így első meccsét játszhatta a spanyol válogatottban, mindössze 17 évesen. A fiatal játékos azonban az elején még nem tudott segíteni csapatának, sőt, az 52. percben Németország szerezte meg a vezetést. Egy nagyon szép támadás végén Timo Werner csinált helyet magának, majd a kapu bal alsó sarkába lőtte a labdát. Ez a félidő is kiegyenlített volt a játék képét tekintve, és próbálkoztak a spanyolok is, de nem jött nekik össze semmi. A 65. percben Fabian Ruiz került helyzetbe, majd laposan a kapu közepébe lőtte volna a labdát, de Trapp védeni tudott. A 78. percben azonban már De Geának kellett vetődnie Süle fejesére, amivel egy szabadrúgás után próbálkozott. A 92. percben mégiscsak betaláltak Ansu Fati révén a spanyolok, de végül Ramos szabálytalansága miatt ezt nem adták meg. Már úgy tűnt, hogy így zárul a mérkőzés, aztán a 96. percben mégis egyenlítettek a spanyolok. Ferran Torres adta be középre a labdát, amit Rodrigo fejelt Gaya lába elé, a Valencia védője pedig a kapuba lőtte a játékszert, bár azon lehet majd vitatkozni, hogy vajon lesen állt-e vagy sem.

Németország – Spanyolország: 1-1 (0-0)
Helyszín: Mercedes-Benz Arena (Stuttgart) Vezette: Daniele Orsato (olasz)
Gólszerzők: Werner (52.) ill. Gaya (90+6.)
Sárga lap: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Németország: Trapp, Süle, Can, Rüdiger, Kehrer, Gündogan (Serdar, 74.), Gosens, Kroos, Draxler, Sané (Ginter, 63.), Werner (Koch, 90+1.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Spanyolország: De Gea, Carvajal, Ramos, Pau Torres, Gaya, Ruiz (Oscar, 80.), Busquets (Merino, 57.), Thiago, Ferran Torres, Jesus Navas (Fati, 46.), Rodrigo. Szövetségi kapitány: Luis Enrique

Ukrajna-Svájc:

Az első félidő még kiegyenlített volt, és a csapatok is döntetlennel vonulhattak le a pályáról a szünetre. A vezetést Ukrajna szerezte meg a 14. percben: egy kontra végén Tymchyk lövése a kapusba vágódott, majd vissza pattant hozzá, de végül lepasszolta Yarmolenkonak, aki háttal a kapunak, sarokkal passzolta a játékszert a hálóba. Svájc a 41. percben egyenlített Seferovic távoli és lapos lövésével.

A második félidőben Ukrajna már átvette az irányítást, és folyamatosan alakította ki a helyzeteket, igaz, az 55. percben svájci részről Vargas eltalálta a jobb kapufát. A fölény a 68. percben ért be, amikor ismét vezetést szerzett a hazai csapat: Mykhaylichenko tette le a labdát Zinchenko elé, aki a tizenhatos sarkáról gyönyörűen emelt a kapuba a kapus felett. A hazai csapat a végéig meg tudta tartani az előnyét, így az első fordulóban rögtön győzelemmel indított a Nemzetek Ligájában. 

Ukrajna-Svájc: 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Yarmolenko (14.), Zinchenko (68.) ill. Seferovic (41.)
Sárga lap: Tymchyk (86.) ill. Elvedi (59.), Steffen (84.)
Kiállítás: – ill. –

A tabella jelenlegi állása: