Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Messi meghozta a döntését – HIVATALOS

A péntek esti órákban pont került Lionel Messi jó ideje húzódó átigazolási kálváriájára, ugyanis a Barcelona vezetőségével zátonyra futó tárgyalások után az argentin klasszis volt az a fél, amelyik hajlandó volt engedni…

 

A hatszoros aranylabdás Lionel Messi egy hosszabb interjú keretein belül közölte, hogy mivel a Barcelona vezetősége nem hajlandó teljesíteni a kérését, hogy ingyen engedje el idén nyáron, hajlandó még egy szezont lehúzni a csapat színeiben, mert sosem tudna pereskedni ellene.

“Biztos voltam benne, hogy szabadon eligazolhatok, mivel az elnök korábban mindig azt mondta, hogy az idény végén eldönthetem, maradok-e vagy sem. A klubvezetők viszont azt állítják, hogy június 10. előtt nem mondtam, hogy távozni szeretnék. Annak ellenére, hogy ez a borzalmas koronavírus-járvány az egész idényt megváltoztatta, és akkor még javában zajlott a La Liga is. Az elnök kijelentette, hogy csak akkor távozhatok, ha valamelyik klub kifizeti a játékjogomért a szerződésemben szereplő 700 eurós kivásárlási árat. De ez elképzelhetetlen. Ez az oka, hogy maradok, és a Barcánál folytatom a pályafutásomat.

Volt egy másik út, mehettünk volna a bíróságra is. De én soha nem mennék a bíróságra a Barca ellen, mert ez az a klub, amelyet szeretek, és amelyik mindent megadott nekem az érkezésem óta. Ez életem klubja, mindent itt értem el. A Barca mindent megadott nekem, én pedig mindent megtettem a klubért. Sosem jutott eszembe, hogy bíróságra menjek ellene.

Az igazán drámai az volt, amikor elmondtam a feleségemnek és a gyermekeimnek, hogy távozni szeretnék a klubtól. Mindenki sírni kezdett, a gyerekek nem akartak elmenni Barcelonából, nem akartak iskolát váltani.

Messzebbre néztem, a célom az volt, hogy szeretnék a legmagasabb szinten versenyezni, címeket nyerni, versenyben lenni a Bajnokok Ligájában. Lehet nyerni vagy veszíteni, de mindig versenyben kell lenned. Vagy legalább ne essünk úgy szét, mint ahogy azt Rómában, Liverpoolban és Lisszabonban tettük. Mindez arra késztetett, hogy elgondolkodjak a távozáson, amelyet meg is akartam tenni. Szeretem Barcelonát, és sosem fogok ennél jobb helyet találni. Ennek ellenére jogom van dönteni, ezért is kerestem új célokat és új kihívásokat. Holnap pedig visszamehetek, mert itt, Barcelonában mindenem megvan. A fiaim, a családom, itt nőttek fel és innen származnak. Nem volt semmi baj azzal, hogy el akartam menni. Szükségem volt rá, a klubnak is szüksége volt rá – ez mindenkinek jót tett.”