Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: a németek nem bírtak el Svájccal sem – Videóval

A Nemzetek Ligájának A csoportjában az A divízióból a 4-es számú csoportban Svájc – Németország mérkőzést rendeztek, ahol mindkét csapat számára fontos volt a három pont begyűjtése.

A németeknél továbbra sem játszottak a Bayern München Bajnokok Ligája győztes játékosai közül néhányan, azonban így is bombaerős kezdőcsapatot rakhatott össze Joachim Löw. A találkozót a vendégek kezdték jobban, a 14. percben pedig a vezetést is megszerezték, Matthias Ginter keveredett előre, aki megharcolt a labdáért, majd gurított vissza a 16-osnál érkező Gündogannak, a Manchester City középpályása pedig ésszel, belsővel a rövid alsóba passzolja a labdát, 0-1! A svájciak azonban nem adták fel, sőt, egyenrangú ellenfelei lettek a németeknek és Seferovic révén több ígéretes lehetőségük is akadt a félidő lefújását megelőzően, azonban vagy Leno hárított vagy a kapufát találta el a csatár, és a túloldalt Draxlernek sem sikerült kihasználnia a hatalmas lehetőségét, mert telibe lőtte Sommert, ennek következtében 1-0-ás vendég vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőt a Nationalelf kezdte jobban és végig irányítottak, de komolyabb lehetőségig csak Draxler jutott el, a PSG középpályásának lövésébe azonban beleléptek, így nem jött a második találat. Ennek ellenére a hazaiak első valamirevaló lehetőségéből a játékrészben gól lett, egy kontrát vezettek a svájciak, aminek a végén Embolo centerezett és a jobbhátvéd Widmer érkezett remekül, majd a bal alsó kiválóan lőtte ki, 1-1! Ezt követően a svájciak bátrabban fociztak és jöttek is előre, de komoly lehetőséget sem itt, sem ott nem alakultak ki. A hajrában a hazaiaknak volt esélye megszerezni a vezetést, de egy visszavágott labdát követően Vargas szép megmozdulásából nem lett gól. Sőt, a hosszabbítás első minutumában szintén egy kipattanóból előrevágott labdából szerezhetett volna gólt Svájc, de Xhaka fejese kapu mellé ment. A két csapat így kénytelen megelégedni egy-egy ponttal.

Svájc – Németország 1-1 (0-1)
Játékvezető: M. Oliver (angol), Helyszín: St. Jakob-Park (Basel)
Gólszerzők: S. Widmer (58′) ill. I. Gündogan (14′)

Az A divízió 4. csoportjának állása 2 fordulót követően