Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Haaland duplázott Belfastban; román siker Ausztriában – VIDEÓVAL

Az A jelű divízió rangadóin túl tekintve is remek futballcsemege várt ránk hétfőn este, az UEFA Nemzetek Ligája második fordulójában. Lássuk az eredményeket!

A magyar válogatott régi ismerősei csaptak össze a belfasti Windsor Parkban. Az észak-írek ugyan ideig-óráig még partiban voltak a norvégokkal szemben, de a szünetre már 3-1-es előnnyel vonulhattak Lars Lagerback tanítványai. A végül 5-1-es norvég sikert hozó meccs hőse nem volt más, mint a Borussia Dortmund csillaga, Erling-Braut Haaland. A szőke csatár két gólpasszal és egy góllal vétette magát észre.

Észak-Írország – Norvégia 1:5 (1:3)
G.: McNair (6.), ill. Elyounoussi (2.), Haaland (7., 58.), Sörloth (19., 47.)

Hiába is áll sokkal jobb nevekből az osztrák válogatott, a románok teljesen megérdemelten hozták el a három pontot Klagenfurtból. Ausztria taktikailag és mezőnyjátékban végig kezében tartotta az irányítást, de a szerencsével is nagyon hadilábon állt. Hát még a román hatékonysággal: a vendégek négyszer találták Alexander Schlager (LASK Linz) kapuját, amely próbálkozásokból három gól lett. Pedig ifjabb Hagi és Puscas még csak nem is volt a kezdőcsapat tagja.

Ausztria – Románia 2:3 (1:1)
G.: Baumgartner (17.), Onisiwo (81.), ill. Alibec (3.), Grigore (51.), Maxim (70.)

Négy év után újra megverte idegenben a skót válogatott a cseheket. Mind a két együttes hullámzó és meglepően szélsőséges eredményekre képes. A csehek pár napja még szinte esélytelenként hozták Szlovéniából a három pontot, míg Skócia csak döntetlenre volt jó Izrael ellen. A vendégek ráadásul úgy nyertek tegnap Olomoucban, hogy még a hazaiak szereztek vezetést. Egyébként a csehek tizenkilencszer próbálkoztak gólszerzéssel az este folyamán, ám valójában nem sok veszélyt jelentettek a veterán David Marshall kapujára.

Csehország – Skócia 1:2 (1:1)
G.: Pesek (12.), ill. Dykes (27.), Christie (52.-büntetőből)

Meghökkentően alárendelt szerepet játszott a szlovák válogatott Izraelben. A hazaiak végig magabiztos mezőnyfölényben focizták le a kontrákra berendezkedett, de valójában erőtlen látogatókat. Mindennek ellenére szinte végig vezetett Szlovákia! Michal Duris (Omonia) a 14. percben szerzett vezetést, és Izrael csak a hajrában, a ráadás perceiben tudta kicsikarni az egyenlítést.

Izrael – Szlovákia 1:1 (0:1)
G.: Elmkies (90+1.), ill. Duris (14.)

További eredmények:
Albánia – Litvánia 0:1
Kazahsztán – Fehéroroszország 1:2