Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette az AC Milan a nyári csúcsigazolását – HIVATALOS

Amit már hetek óta sejteni lehetett, a szerda esti órákban hivatalosan is megerősítésre talált: az AC Milan leigazolta a hosszabb ideje kiszemelt fiatal tehetséget…

 

A szerda esti órákban a patinás AC Milan együttese megerősítette az olasz futball jelenlegi talán legnagyobb tehetsége, Sandro Tonali leigazolását a Serie A mezőnyéből kieső Brescia csapatától. Az olasz sajtó beszámolói szerint a fiatal játékos 10 millió euróért kölcsönben érkezik a Rossonerihez, akit további 10 millióért véglegesíthetnek, valamint újabb bónuszokat is fizethetnek még nevelőcsapatának, csakúgy mint a jövőbeli esetleges eladási árának bizonyos százalékát.

A 20 esztendős középpályás a legutóbbi szezonban mutatkozott be az első osztályban, és 2019-ben debütált az olasz felnőtt válogatottban, páratlan játékintelligenciája és kiváló technikai képességei jóvoltából számtalan nagy csapat szeretné őt mielőbb a soraiban látni. A komplett olasz élmezőny mellett rendszerint külföldi klubok is figyelték őt a kieső Brescia színeiben. Ráadásul a szakértők rendszerint Pirlo stílusához hasonlították Tonali játékát, és a közelmúltban maga a világbajnok legenda is a Serie A jelenlegi legjobb középpályásának nevezte a fiatal játékost.

Tonali a fiatal kora ellenére a 2019-2020-as idényben 35 bajnokin lépett pályára csapata színeiben, jórészt kezdőként. Az utóbbi időben az AC Milan mellett a városi rivális Inter is érdeklődött a leigazolása iránt, ám ők végül elálltak az üzlettől.

A beszámolók szerint az újdonsült igazolás egykori példaképe, a hozzá hasonló poszton játszó legendás Gennaro Gattuso 8-as mezszámát fogja kapni a milánói klubnál.