Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Emberhátrányban fordított a DAC – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) hatodik fordulójának szombati játéknapján bár nagyon rezgett a léc, hősies csatában továbbra is megőrizte hibátlan mérlegét az FC DAC 1904 együttese…

 

A listavezető FC DAC 1904 gárdája a szombat esti órákban elképesztő küzdelemben, 3-2 arányban múlta felül a Rózsahegy csapatát, és őrizte meg százszázalékos mérlegét a szlovák tabella élén. A helyi járványügyi korlátozások értelmében szeptemberben legfeljebb csak ezer ember részvételével lehet meccset rendezni, s jelenleg úgy néz ki, októberben ez a szám még tovább apad.

A vendégek kezdték aktívabban a találkozót, és az első húsz perc végén Kmet lekészítését követően Ladislav Almasi kapásgóljával meg is szerezték a vezetést. Fokozódtak a szerdahelyi problémák, amikor a német hátvéd, Jannik Müller tíz perc alatt begyűjtött két sárga lapot, és még a félidő vége előtt mehetett zuhanyozni. Bernd Strocknak alaposan rendeznie kellett a sorokat a szünetben, és a magyar válogatott egykori szövetségi kapitányának elég jól sikerült is helyreráznia a csapatot, hiszen parádésan kezdte a DAC a második játékrészt. Az 53. minutumban Davis bal oldali beadása után Kalmár Zsolt az ötös előteréből fejjel egyenlített ki, majd újabb négy perc elteltével a szezonban már negyedszer eredményes Eric Ramirez balról befelé húzva közel 30 méterről vágott a hálóba egy kíméletlen átlövést. Pillanatok alatt emberhátrányban fordított a Dunaszerdahely, és a nagy attaknak még nem volt vége: két perccel a második gólt követte a harmadik, miután Kalmár Zsolt 30-ról a hálóba bombázott egy szabadrúgást, köszönhetően némileg Macik kapus hibájának is. A csapatkapitány középpályás létére már öt gólnál tart az idei szezonban. Nem sokkal később Matus Kmet révén közelebb zárkóztak a vendégek, aki egy lecsorgó labdát juttatott közelről a kapuba a vert helyzetben lévő Jedlickával szemben. A hajrában Kalmár újabb szabadrúgását kitolta a kapus, és kontrák révén további esélyei is voltak a DAC-nak, de végül 3-2-re sikerült behúzni az újabb fontos három pontot.

A duplázó Kalmárhoz hasonlóan a közelmúltban végleg megszerzett Schäfer András ugyancsak végig játszotta a 90 percet.

FC DAC 1904 – MFK Rózsahegy 3-2 (0-1)
Gólszerzők: Kalmár (53., 59.), Ramirez (56.), ill. Almasi (20.), Kmet (62.)
Kiállítva: Müller (34.), ill. Boda (90.)

 

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)